Efterbörsen 

Index visar styrka men är överköpt 
Uppgången har fortsatt senaste veckan och trotsat det genomsnittliga säsongsmönstret, vilket sker relativt ofta så här dags på året. Ca 40% av de tidigare 18 åren har varit stigande under perioden. Kommande två veckor har historiskt inneburit ca 0,5% nedgång i genomsnitt och en botten brukar inträffa runt månadsskiftet augusti/september. Nu har vi ett överköpt läge hos börsen och räknar med att kunna få se en viss korrigering innan uppgången kan ta ny fart. 
Det som är extra intressant i nuläget är att index nu befinner sig över 12-månaders medelvärde och om augusti stänger över nivån tolkar vår analys det som ett slut på bear-perioden. Det kan alltså fortfarande hinna vända nedåt innan månaden är slut, men med tanke på styrkan som marknaden visar just nu är sannolikheten mycket hög att det blir ett omslag till bull-marknad enligt analysen. 
De som följt Efterbörsen senaste året vet att vi fokuserat på två indikatorer, volatilitet och årsmedelvärde. Ingen av dem har ännu larmat definitivt, men båda skvallrar om att positivare börsklimat kan vara att vänta. Volatiliteten  faller även den här veckan och index är i skrivande stund över årsmedelvärdet. Vi har hela tiden förväntat oss att en bottennotering skulle komma under hösten, men om det visar sig redan ha skett enligt analysen finns inget alternativ förutom att följa signalen. 

Volatilitetsindikatorns band ligger relativt nära varandra och det skulle i princip bara behövas någon veckas förhöjd nervositet för att utlysa en köpsignal även här, men tills det sker väljer vi att fokusera på årsmedelvärdet som ser ut att larma före.
I diagrammet nedan ser vi också en 12-månaders volymprofil, där index nu befinner sig i den övre delen av området. Här har vi visserligen flera säljnivåer där kursen vänt ned tidigare, och "fair price" ligger runt 1370 just nu. Går vi ned mot 1355 och 1330 hittar vi intressanta köpnivåer där kursen vänt upp vid tidigare tillfällen.


Trend Entry och Exit har fått 4 linjer 
Vi har utökat trendlinjeverktyget till 4 linjer, Long, Short, Sell och Cover. Nu blir det ännu enklare att handla med trendlinjer! Dra den linje som motsvarar önskat scenario så triggas orderläggning så fort kursen skär nivån. Du kan ha flera linjer i diagrammet samtidigt, tex en Long och en Short, eller Long och Sell, eller alla fyra om du tex handlar index och snabbt vill kunna ta position åt båda hållen. Det går också utmärkt att kombinera med ETP Link så tas position i associerade ETPer som tex minifutures eller bull/bear-certifikat, perfekt för indexhandel eller när du vill kunna blanka aktier utan att behöva ha blankningsavtal.INVESTERARDAGARNA 2016
7:e till 9:e oktober går Investerardagarna av stapeln på BlueHotel på Lidingö. Under tre dagar har du möjlighet att delta på intressanta föreläsningar, börsmingel och träffa fler börsintresserade i en trevlig miljö. Autostock är på plats tillsammans med Nordnet.
Sista anmälningsdag är 26:e augusti så missa inte tillfället:

 
Nyheter
2019-11-16
Rekylen fortsätter lite till I förra veckans analys skrev vi om utsikterna inför en eventuell nedr...
2019-11-03
Nu är det äntligen dags för första öppna webinaret där vi presenterar NAS Access. Onsdag kväll (6:e ...
2019-10-16
Nu finns NAS Access i tre olika prisnivåer Därmed kan alla hitta sin nivå, något som ökar tillgängli...
2019-08-24
Nu har höstens nybörjarkurs i teknisk analys startat, där de två första lektionerna är helt gratis. ...
2019-06-20
Du som redan har en Autotrader Bas-licens och vill uppgradera till Pro har möjlighe...
2019-06-09
Vi lanserar en ny gratisrobot som kan handla nästan vilka tillgångar som helst för att nå max...
2019-04-20
Vi är väldigt glada att kunna presentera en ny multi-edge-strategi för daytrading med DAX-index. ...
2019-03-27
Vi har lagt till två nya trading-strategier i Nordic Autotrading Society Access. Båda är inspirerade...