Efterbörsen 

Lågvolatil vårbörs består
Vi har inte sett några större kursrörelser den gångna veckan heller, precis i linje med den förväntade utvecklingen vi skrivit om senaste tiden. Vi är inne i en extremt lågvolatil period, och räknar inte heller med någon nämnvärd ändring i trenden närmaste tiden. Lite av en tråkbörs skulle man kunna säga, men i liknande situationer historiskt har det lönat sig att handla jämviktspendlande strategier, dvs en perfekt trading-börs. Risken är relativt sett låg, men vi håller naturligtvis fortsatt stenkoll på volatiliteten som enligt vår analys sannolikt kommer vara den första parametern att skvallra om en eventuell förändring av börsläget. Inte förrän den ökar ändrar vi på vår uppfattning om fortsatt stigande börs.

Klicka för större bild

Raptor i avvaktande läge
Vi får många frågor om Raptor-strategin och dess triggervillkor. I nuläget ligger Raptor still i en enda Short-grid som kommer stängas så fort index når en ny 3-dagars Low. Dvs, den lägsta kursen för de tre föregående börsdagarna måste tas ut av index innan positionen stängs. Samma dag som det sker kommer Raptor börja skala in sig i Long-positioner igen. Det kan alltså ta några dagar ytterligare. Raptor är en väldigt mekanisk strategi och det gäller att vara uthållig som användare för att låta strategin agera enligt sina villkor även om det ibland betyder att den inte handlar aktivt på flera dagar, ibland veckor. 

Vår egen handel har också präglats av väntan senaste veckan, visserligen har Fear Greed-strategin köpt och sålt ett par aktiepositioner, men Raptor ligger still och det märks på depåavkastningen. Vi har dessutom en manuellt tagen blankningsposition i Telia som vi nog borde låtit bli att ta, den tynger depån med ett par-tre procent. Vi låter den vara öppen några dagar till men har satt en stoploss nivå redan vid köp av den minishrt det gäller. Trots den misslyckade blankningen har Coda och Fear Greed lyft depån någon enstaka procentenhet sedan förra veckan och vi ligger klart över +50% hittills i år. När Raptor åter börjar handla blir det förhoppningsvis åka av igen!
 
Nyheter
2019-11-16
Rekylen fortsätter lite till I förra veckans analys skrev vi om utsikterna inför en eventuell nedr...
2019-11-03
Nu är det äntligen dags för första öppna webinaret där vi presenterar NAS Access. Onsdag kväll (6:e ...
2019-10-16
Nu finns NAS Access i tre olika prisnivåer Därmed kan alla hitta sin nivå, något som ökar tillgängli...
2019-08-24
Nu har höstens nybörjarkurs i teknisk analys startat, där de två första lektionerna är helt gratis. ...
2019-06-20
Du som redan har en Autotrader Bas-licens och vill uppgradera till Pro har möjlighe...
2019-06-09
Vi lanserar en ny gratisrobot som kan handla nästan vilka tillgångar som helst för att nå max...
2019-04-20
Vi är väldigt glada att kunna presentera en ny multi-edge-strategi för daytrading med DAX-index. ...
2019-03-27
Vi har lagt till två nya trading-strategier i Nordic Autotrading Society Access. Båda är inspirerade...