Efterbörsen 

Sidledes fram till Midsommar 
Förra veckan skrev vi om det plötsliga köptillfället som uppstod i samband med nedgången mot 1600 för OMXS30. Kursen studsade snabbt upp igen och vi ser fortfarande potential för vidare uppgång, men eventuellt först efter att de närmaste två veckornas svaga säsongsmönster får klinga av. Samtidigt har volatiliteten i det tidsperspektiv som vi mäter inte ökat, och därmed ser vi en dragkamp mellan svagt säsongsmönster och låg volatilitet. Sammantaget blir vår prognos att börsen sannolikt kommer röra sig sidledes kommande veckor. Man skulle också kunna säga en bra tradingbörs. Strategier som Raptor och Coda ser ut att få goda förutsättningar att göra vinst.

I diagrammet nedan ser vi Raptors handel sedan betaversionen släpptes i januari. Blå markeringar representerar säljtransaktioner medan gula markerar köp. Den rosa kurvan är ackumulerad och realiserad avkastning.

Nederst i diagrammet ser vi V.A.P-indikatorn, vars notering stabilt över 80 poäng har fortsatt senaste veckan även om vi faktiskt kan se en viss avmattning.


Vår egen handel
Skulle V.A.P-poängen falla ner mot 50-60 är det ett bevis på ökad volatilitet, något som i princip kan likställas med ökad nervositet. Det brukar inte vara bra för aktiekurserna, och i det läget kommer vi överväga hur vår egen exponering bäst kan minskas. Tillsvidare behåller vi vår nuvarande hävstång och kör vidare strategierna Raptor, Coda samt Fear Greed som vanligt på depån. Den manuella blankningen av Telia som vi nämnde för ett par veckor sedan har nu blivit utstoppad och vi har inga manuellt tagna positioner i depån. Återigen kan vi konstatera att den automatiska handeln har varit betydligt vassare än den lilla manuella del vi gjort. Vi kommer helt och hållet köra automatiskt framöver.

Vi passar också på att tipsa er som kör Raptor och ETP Link att updatera till senaste version av både strategin och verktyget. Vi har lagt till förbättrad logik för spread-kontroll samt snabbare hantering i fall en minifuture skulle bli tillfälligt "diskvalificerad". ETP Link försöker då hitta en ny kandidat redan nästa minut för att undvika onödigt glapp i exponeringen.


Bästa aktierobot senaste 12 månaderna!
TradeNex Viper blev bästa aktiestrategi senaste 12-månadersperioden med en loggad avkastning på +25,5%.

Det firar vi med en kampanj under maj månad:

Köp en Viper lifetime-licens och få 500 kronor rabatt

(krediteras efter beställning)


 
Nyheter
2018-01-19
Positivt årsmönster framöver Vi har sett en trendlös börs senaste veckan. Det är i linje med de...
2017-11-16
Nordnet bjuder tillsammans med Autostock in till ett event i Göteborg där temat är hur man...
2017-12-06
Samtliga börshandlade produkter på svenska marknaden har fått nya Market IDs. Det betyder att ...
2017-11-23
Fredag kl 00:00 startar vår Black Friday-kampanj! Du får 500 kr i en rabattcheck s...
2017-06-02
I slutet av augusti startar första terminen av Nordic Autotrading Society - en bred och dju...
2017-03-03
Marknadens i särklass vassaste verktyg ETP Link har fått utökad funktionalitet! Vå...
2016-11-15
Best Fest är tillbaka! Torsdagen 1:a december går nypremiären av Nor...
2016-11-09
Skrällen i USA ekar över världen, vars börser faller på nyheten att USAs president numera heter T...