Efterbörsen 

Studs från viktigt stöd
I veckan som gick pressades OMXS30 nedåt i omgångar för att slutligen nå just den stödnivå vi ser i volymprofilen, och som vi skrev om i förra veckan. I skrivande stund ser det ut som att den stödnivån klarat testet, åtminstone för den här gången. Under fredagen fick vi en tydlig "reject" och kursen studsade uppåt. Runt nivån 1595 där volymen har varit tydligt låg hittar vi också 12-månaders glidande medelvärde (ej utritat i diagrammet nedan). Det är avgörande för den fortsatta bull-trenden att den nivån inte bryts varaktigt. Vi får kanske anledning att återkomma just till årsmedelvärdet kommande veckor. 

En annan intressant detalj är att V.A.P-indikatorn nu börjat släppa från maxnivån 100 poäng. Det betyder helt enkelt att volatiliteten åter börjat tillta något jämfört med de extremt små dagsrörelserna i oktober, och att vi kanske kan förvänta oss större rörelser hos index framöver. 

En snabbtitt på Predictive Average och årscykeln skvallrar om sidledes börs kommande månad för att därefter ta fart uppåt igen. Genomsnittsavkastningen ligger runt noll fram till början av januari, medan genomsnittet from nu och kommande 3 månader är +2,16%. Kommande vecka har däremot varit svag historiskt, -1,3% i genomsnitt och endast 39% stigande år av de föregående 18 åren. Ett nytt test av 1595 är alltså absolut inte uteslutet.

De blå och gula punkterna i diagrammet indikerar Coda-strategins signaler. Gult = Long och Blå = Exit eller Short. Senaste veckan gjordes tex köp i onsdags kväll och positionen såldes i fredags strax innan stängning.Nordic Autotrading Society - nästa kursstart i januari
Du som är intresserad av kommande kursstart i Nordic Autotrading Society (planerad start andra halvan av januari) men inte hade möjlighet att delta i informations-webinaret i torsdags har möjlighet att se det inspelade webinaret här >


Slå index med börshandlade produkter och automatisk handel
Vi bjuder tillsammans med Nordnet in till ett kostnadsfritt kvällsevent i Göteborg på tisdag kväll.

 
Nyheter
2019-10-16
Nu finns NAS Access i tre olika prisnivåer Därmed kan alla hitta sin nivå, något som ökar tillgängli...
2019-10-12
Stödnivåer skickade upp OMXS30 igen Oktober inledde som bekant med rejält volatil handel. Så här l...
2019-08-24
Nu har höstens nybörjarkurs i teknisk analys startat, där de två första lektionerna är helt gratis. ...
2019-06-20
Du som redan har en Autotrader Bas-licens och vill uppgradera till Pro har möjlighe...
2019-06-09
Vi lanserar en ny gratisrobot som kan handla nästan vilka tillgångar som helst för att nå max...
2019-04-20
Vi är väldigt glada att kunna presentera en ny multi-edge-strategi för daytrading med DAX-index. ...
2019-03-27
Vi har lagt till två nya trading-strategier i Nordic Autotrading Society Access. Båda är inspirerade...
2019-02-28
Senaste programversionen av Autotrader har stöd för ytterligare två kalendrar. Därmed hanteras nu...