Efterbörsen

Svag börs men det finns ljuspunkter
Även senaste veckan bjöd på fallande kurser, men det är i grunden helt i linje med vad prognosen visar. Så här års brukar börsen gå ned, och vi har ju 6 raka månadsstängningar under årsmedel för OMS30 så vi kan inte påstå annat än att trenden är nedåt. Men, det finns faktiskt vissa tecken att starkare utveckling kan vara att vänta närmaste tiden. I diagrammet nedan ser vi längst ned V.A.P-indikatorn som mäter volatilitet och jämför med den långsiktiga medelvolatiliteten. Just nu har vi fallande kortsiktig volatilitet sedan ett par veckor, och det får V.A.P att stiga och signalera något högre "attraktionskoefficient" för OMXS30. Värdet är nu över 50 och stigande. Det blir alltså alltmer lockande att köpa in sig i OMXS30 även om den längre trenden fortsatt är nedåt. 

Vi tittar ju sällan eller aldrig enbart på en enda indikator, och i det här fallet ser vi samtidigt ett intressant läge för Predictive Average som indikerar positivt årsmönster kommande 20-28 börsdagar. Dvs, from nu och fram till ca mitten eller andra halvan av juli brukar index stiga, även om kommande vecka eller två ofta inneburit ytterligare fallande kurser. Sannolikt bör vi kunna räkna med ett hyggligt bra köpläge på kort sikt inom de närmaste dagarna.
Efter mitten av juli faller PA-kurvan igen och vi ser ingen anledning att äga OMS30 from den perioden fram till slutet av augusti/början på september. Det återkommer vi till. 
Den rosa kurvan nedan är alltså årscykeln förskjuten 63 dagar (1 kvartal) "in i framtiden" så att den statistiskt förväntade utvecklingen kan följas. Den vänstra gröna ringen motsvarar den tidpunkt vi befinner oss i nu, och den högra gröna ringen är toppen hos PA-kurvan, som ligger en dryg månad in i framtiden.


Nordic Autotrading Society - inför kursstarten i augusti
I veckan som gick höll vi ett öppet webinar med information inför nästa NAS. De som inte hade möjlighet att delta live har möjlighet att titta på inspelningen via länken > Inspelat webinar


Om du går NAS idag och vill teckna förlängning och få bonusrobotarna enligt inspelningen ovan klicka här >


 
Nyheter
2019-06-20
Prova Autotrader Pro inkl NAS Access gratis till sista augusti! Sommaren är här och vi ser fr...
2019-06-29
Positiv månadsavslutning Juni stängde klart ovanför årsmedelvärdet för OMXS30 och det är alltid et...
2019-06-09
Vi lanserar en ny gratisrobot som kan handla nästan vilka tillgångar som helst för att nå max...
2019-04-20
Vi är väldigt glada att kunna presentera en ny multi-edge-strategi för daytrading med DAX-index. ...
2019-03-27
Vi har lagt till två nya trading-strategier i Nordic Autotrading Society Access. Båda är inspirerade...
2019-02-28
Senaste programversionen av Autotrader har stöd för ytterligare två kalendrar. Därmed hanteras nu...
2019-02-12
Vi har lagt till några nya skins till Autotrader. Olika användare har olika preferenser om hu...
2019-01-26
Det är äntligen dags att lansera Nordic Autotrading Society Access - en klubb för alla som v...