Efterbörsen

Nu blir det andra bullar
Efterbörsen är tillbaka efter sommaruppehållet. Vad har då hänt på börsen under tiden? Det mest påtagliga från vår synvinkel är att OMXS30 nu åter tolkas som "Bullish" enligt våra båda huvudindikatorer, V.A.P samt 12-månaders medelvärde. 
Redan i slutet av juni slog V.A.P-poängen över 80-gränsen vilket i sig är en stark köpsignal (index har stigit nästan 80 punkter sedan dess). Men vi kräver som bekant ännu en indikator på rätt sida gränsen för att definitivt kunna säga att vi har en Bull-market. Det fick vi med månadsstängningen juli/augusti där slutkursen för månaden hamnade ovanför årsmedelvärdet för första gången sedan december. Vi kan därmed säga att våra kriterier för Bull-market är uppfyllda, se bilden nedan till vänster.

En titt på säsongsmönstret ger oss också goda förutsättningar för fortsatt uppgång framöver. På bilden till höger nedan syns tydligt hur den tjocka violetta Predictive Average-kurvan kommer vända uppåt inom några få dagar, och därefter hålla kursen uppåt. Det är resultatet av att indexutvecklingen de senaste 18 åren i genomsnitt har vänt inom någon vecka from skrivande stund. Det återstår såklart att se om det händer igen, men de statistiska förutsättningarna är goda: 
Kommande kvartal har OMXS30 i genomsnitt stigit +1,6% och har varit stigande under 72% av de senaste 18 åren under perioden. Även kommande månad är utvecklingen historiskt positiv i genomsnitt. Om 6 månader står OMXS30 i genomsnitt +4,6% högre. 


Inför kursstarten med Nordic Autotrading Society hösttermin 2018
I torsdags spelade vi in ett informationswebinar för alla som är intresserade av att veta mer om höstens kursstart. Fokus blir på mer renodlad daytrading och kortsiktig handel. Eftersom webinaret blev fullbokat har alla som varit intresserade inte kunnat vara med. Däremot går det ju fint att titta på inspelningen här >Ny aktierobot - ROC and Roll
Vi kommer inom kort att presentera en ny aktieplaceringsstrategi, ROC and Roll, som baseras på Rate of Change och är en rullande portfölj tänkt att själv hitta de starkast trendande aktierna och alltid inneha vinnarna medan svagare aktier säljs ut. Vi får väldigt goda resultat med tex MidCap-aktier där det nästan alltid finns ett antal som går mycket starkt.
Vi kommer presentera den närmare på vår Traders Pub i samarbete med Nordnet.
Läs mer och anmäl dig kostnadsfritt till träffen här >

 
Nyheter
2020-01-26
Statistiskt stark period framför oss Veckan som gick bjöd inte på några större överraskningar, ett...
2020-01-21
Onsdagen 26:e februari bjuder vi in till robotkväll hos Nordnet i Stockholm! Du som är intresserad a...
2019-12-09
I januari startar NAS VT20, vårens utbildning där vi går på djupet med riskhantering, hittar statist...
2020-01-15
Handelsresultaten för standardstrategier för december är sammanställda och återfinns på den här si...
2019-12-02
Vi har uppdaterat Pluto-strategierna med klimatfilter enligt den tidigare välkända årscykeleffekten....
2019-11-25
From idag fredag och under helgen får alla som tecknar NAS Access hela första kvartalet i rabatt!...
2019-11-03
Nu är det äntligen dags för första öppna webinaret där vi presenterar NAS Access. Onsdag kväll (6:e ...
2019-10-16
Nu finns NAS Access i tre olika prisnivåer Därmed kan alla hitta sin nivå, något som ökar tillgängli...