Efterbörsen

OMXS30 i bear market
Fler och fler negativa signaler syns för OMXS30 som under gångna veckan visat svaghet på nytt. Rekylen uppåt efter det rejäla nedstället som började för ganska precis en månad sedan nådde bara ca 1/3 av tappet. Därefter har kursen åter vänt ned  och det helt avgörande stödet i volymprofilen runt 1490-1495 testas nu på nytt.
Vid ett brott skulle vi kunna få ett mer traditionellt accelererande förlopp nedåt och en "riktig" bear market. Men vi är inte riktigt där ännu, och på kort sikt finns trots allt chans till några dagars upprekyl. 

På den positiva sidan talar den ännu relativt harmlösa dag-till-dag-volatiliteten, V.A.P-indikatorn ligger mitt i området och vi tolkar det som "trading-börs", dvs siktet är inställt på korta tidshorisonter med snabba vinsthemtagningar. Den adaptiva månadscykelindikatorn längst ned i diagrammet visade högst sannolikhet för högre kurs 10 dagar senare för ungefär 7-8 dagar sedan. Det betyder att vi statistiskt sett bör få någon form av upprekyl närmaste dagarna. Däremot visar samma indikator låg sannolikhet för stigande kurs 10 dagar räknat från idag, endast runt 40%. Vi tolkar det som att vi har stor risk för nya nedgångar på två veckors sikt (10 börsdagar).
 

I det längre perspektivet är det aldrig bra att kursen ligger under årsmedelvärdet, och vi får med stor sannolikhet ännu en månadsstängning under årsmedelvärdet när november är slut. Alla tidigare bear markets börjar i princip med detta, och så länge vi inte ser tillräcklig styrka hos marknaden att etablera index över 12-månaders medelvärde ser vi börsen som alltför svag för långsiktiga investeringar. 

Nya kalkyler för screening enligt den adaptiva månadscykeln
Vi har fått många frågor om den nya kalkylen vi lanserade för ett par veckor sedan. Nu ligger dessutom ännu en kalkyl ute som beräknar genomsnittliga kursförändringen i procent x dagar framåt.

 
Nyheter
2020-01-18
Bull-trend ser ut att fortsätta Den starka börsutvecklingen fortsatte även den gångna veckan och O...
2020-01-15
Handelsresultaten för standardstrategier för december är sammanställda och återfinns på den här si...
2019-12-09
I januari startar NAS VT20, vårens utbildning där vi går på djupet med riskhantering, hittar statist...
2019-12-02
Vi har uppdaterat Pluto-strategierna med klimatfilter enligt den tidigare välkända årscykeleffekten....
2019-11-25
From idag fredag och under helgen får alla som tecknar NAS Access hela första kvartalet i rabatt!...
2019-11-03
Nu är det äntligen dags för första öppna webinaret där vi presenterar NAS Access. Onsdag kväll (6:e ...
2019-10-16
Nu finns NAS Access i tre olika prisnivåer Därmed kan alla hitta sin nivå, något som ökar tillgängli...
2019-06-09
Vi lanserar en ny gratisrobot som kan handla nästan vilka tillgångar som helst för att nå max...