Efterbörsen

Positiv månadsavslutning
Juni stängde klart ovanför årsmedelvärdet för OMXS30 och det är alltid ett styrketecken. Nivåerna runt 1570 är vår vägdelare mellan bullish och bearish just nu. Så länge index håller sig över den nivån är vi positivt inställda. Under veckan som gick testades också stödnivån runt 1595 ytterligare en gång och har klarat sig galant så här långt. OMXS30 är för tillfället instängt mellan 1595 och motståndet vid 1635 som syns tydligt i volymprofilen. Vi räknar med att ett utbrott åt något håller sker inom kort eftersom denna range är väldigt smal. En titt på årliga genomsnittet skvallrar om att kommande två veckor kan bli positiva med en genomsnittlig uppgång på ca +1% historiskt (senaste 18 åren). Någonstans under mitten av juli börjar dock genomsnittet mattas av för att åter börja falla fram till mitten eller slutet av augusti ungefär där en mer intressant vändpunkt finns som ofta utgör startskottet för den genomsnittliga höstuppgången. Det återkommer vi naturligtvis till när Efterbörsen är tillbaka i augusti efter sommaruppehållet. 

I diagrammet nedan ser vi den genomsnittliga årscykeln som gråstreckad kurva och den förskjutna violetta Predictive Average-kurvan (3 månader in i framtiden). Index har följt genomsnittet relativt bra i år. 
Predictive Average-analysen finns också som screeningfilter i Kalkylforskaren i Autotrader och kan ofta ge en bra fingervisning om vilket håll en aktie tenderat att gå i genomsnitt kommande veckor och månader baserat på historiska genomsnittet. Titta på YouTube-klipp här >
 
 
Nyheter
2019-11-16
Rekylen fortsätter lite till I förra veckans analys skrev vi om utsikterna inför en eventuell nedr...
2019-11-03
Nu är det äntligen dags för första öppna webinaret där vi presenterar NAS Access. Onsdag kväll (6:e ...
2019-10-16
Nu finns NAS Access i tre olika prisnivåer Därmed kan alla hitta sin nivå, något som ökar tillgängli...
2019-08-24
Nu har höstens nybörjarkurs i teknisk analys startat, där de två första lektionerna är helt gratis. ...
2019-06-20
Du som redan har en Autotrader Bas-licens och vill uppgradera till Pro har möjlighe...
2019-06-09
Vi lanserar en ny gratisrobot som kan handla nästan vilka tillgångar som helst för att nå max...
2019-04-20
Vi är väldigt glada att kunna presentera en ny multi-edge-strategi för daytrading med DAX-index. ...
2019-03-27
Vi har lagt till två nya trading-strategier i Nordic Autotrading Society Access. Båda är inspirerade...