Autostock Forum  

Gå tillbaka   Autostock Forum > Support för AutoTrader > Allmänna Scriptfrågor
FAQ Medlemslista Kalender Sök Dagens inlägg Markera forum som lästa

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
  #1  
Gammal 2013-02-16, 15:15
larry larry är inte uppkopplad
Höjdarmedlem
 
Reg.datum: Nov 2012
Inlägg: 172
Smile Parallellköra två olika strategier i samma termin.

Hej, Är det möjligt att parallellköra två olika strategier i samma termin? Tanken är att om det ibland blir så att de olika strategierna får signal samma dag så ska dem köpa båda två. Räcker det att ändra siffran 0 till antalet kontrakt man kan tänkas ha om den ena strategin har köpt? le(innehav,0) Jag vill inte råka utför att den köper två gånger på samma strategi om den får dubbla signaler och redan har köpt det antalet jag har tänkt mig.
Har även två olika flytande-stopploss beroende på strategi , är det möjligt att förhindra att båda strategierna säljer om den ena stoploss signalen utlöses? Kan man välja tex. Raptor köpantal i den ena stoplossen och vara säker på att den enbart säljer av det som är angivet i antalscriptet för köpraptor?

Senast redigerad av larry den 2013-02-16 klockan 15:23.
Svara med citat
  #2  
Gammal 2013-02-16, 15:31
LillWickes avatar
LillWicke LillWicke är inte uppkopplad
Moderator
 
Reg.datum: May 2008
Ort: Stockholm
Inlägg: 1 430
Ja, det är möjligt att göra, men det hela beror på hur ordermodellerna är konstruerade (parallella enter och exit?) hur trigger-och antalsscripten är konstruerade, samt om du ska ha handla ett maxantal kontrakt totalt.

Det gäller att hålla tungan rätt i mun, annars kan det lätt blåsa iväg.

Svara med citat
  #3  
Gammal 2013-02-16, 15:47
larry larry är inte uppkopplad
Höjdarmedlem
 
Reg.datum: Nov 2012
Inlägg: 172
deleted post

Senast redigerad av larry den 2013-05-24 klockan 23:44.
Svara med citat
  #4  
Gammal 2013-02-16, 16:26
Henrics avatar
Henric Henric är inte uppkopplad
Moderator
 
Reg.datum: Dec 2011
Ort: Stockholm
Inlägg: 2 325
Om det är livekörning är det enkelt att använda globala celler. Du ansluter scripten till diagrammet(bygger inga ordermodeller). Du kan tex använda en global cell för varje delmodell. Sedan två ordermodeller som kollar innehavet mot summan av cellerna. En för köp resp försäljning.

Anslutan script
köp1=SetGvarIf(antal,100,villkor)
sälj1=SetGvarIf(0,100,villkor)
köp2=SetGvarIf(antal,101,villkor)
sälj2=SetGvarIf(0,101,villkor)

Ordermodeller
köp=lt(portfolio(v),add(GetGvar(100),GetGvar(101)))
sälj=gt(portfolio(v),add(GetGvar(100),GetGvar(101)))

Såg inte att du använder individuella flytstoppar. Det kan lösas genom att lagra säljkursen vid trigger och sedan använda den i flytstoppen. Lie mer meck.

Senast redigerad av Henric den 2013-02-16 klockan 16:52.
Svara med citat
  #5  
Gammal 2013-03-01, 16:30
larry larry är inte uppkopplad
Höjdarmedlem
 
Reg.datum: Nov 2012
Inlägg: 172
Red face

Tror det har löst sig nu. Har skaffat investeringssparkonto. Om man har kopplat strategierna och stoplossarna på olika konton så ska det väl inte bli något problem?
Svara med citat
  #6  
Gammal 2013-03-01, 16:53
LillWickes avatar
LillWicke LillWicke är inte uppkopplad
Moderator
 
Reg.datum: May 2008
Ort: Stockholm
Inlägg: 1 430
Citat:
Ursprungligen postat av larry Visa inlägg
Tror det har löst sig nu. Har skaffat investeringssparkonto. Om man har kopplat strategierna och stoplossarna på olika konton så ska det väl inte bli något problem?
Det kommer gå som smort.

Svara med citat
Svara


Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

vB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är av
HTML-kod är av
Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 20:32.


Programvara från: vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson