Säkerhetsnivåer
Previous Topic  Next Topic 

Programmets olika säkerhetsnivåer


Programmet har olika säkerhetsnivåer som kan styras via menyn nedan. 

Via menyn Egenskaper för hela programmet kan en dialog öppnas där olika inställningar hanteras. Klicka på fliken Handel för att öppna nedanstående sida. Kryssa för alterativet Obemannad säkerhet påslagen nu för att ställa in högsta säkerhet. 

Obemannad högsta säkerhetsnivå


När programmet ställts in för Obemannad högsta säkerhetsnivå betyder det att programfönstret inte visas utan att man anger korrekt lokalt lösenord. Ordermodeller och script körs däremot precis som vanligt. Från början är det lokala lösenordet samma som ditt Nordnet-lösen. För att byta lokalt lösen, klicka på knappen Lokalt login för programmet enligt dialogen ovan.

Programmet kommer också använda kompletta omstarter för fler felsituationer än under normalt driftläge, detta för att maximera driftsäkerheten när man kör obemannat.

För att ställa in högsta säkerhetsnivån kan man antingen använda dialogen enligt ovan, eller snabbmenyn i aktivitetsfältet längst ner.Om du klickar på Logga ur programmet lokalt minimeras programfönstret och det lokala lösenordet måste anges för att man ska kunna använda programmet. För att göra detta, klicka på programikonen i Aktivitetsfältet för att få upp dialogen där lokalt lösenord anges. Observera att programmet fortsätter arbeta under tiden man är urloggad lokalt, dvs alla automatiska ordermodeller etc fortsätter som vanligt. Funktionen är till för att hindra obehöriga från att kunna se kontoinnehåll och lägga manuella order osv.


Om du kryssar för alterativet Skärmsläckare aktiverar obemannad säkerhetsnivå betyder det att programmet automatiskt går över till högsta säkerhet när skärmsläckaren aktiveras. Det kräver att en skärmsläckare är vald i Windows kontrollpanel. Observera att skärmsläckare inte är samma sak om att stänga av skärmen efter en viss tid (power down). 


Denna funktion är mycket användbar om man tex går på lunch men glömmer att logga ur lokalt och minimera programfönstret.