Autostock

Sylvass börsanalys

Senaste nyheterna

Cloud VPS

I samarbete med GleSYS Internet Services AB i Falkenberg kan vi erbjuda en kostnadseffektiv molntjänst för drift av Autotrader-plattformen.

En sk Cloud VPS (eller Virtual Personal Server som det egentligen står för) ger maximal driftsäkerhet och bekvämlighet. Du kan logga in på servern via Windows Fjärrskrivbord från vilken annan dator som helst, även en MAC-dator med appen Microsoft Remote Desktop installerad. VPSen är alltid online och har alltid nätuppkoppling. Du kan hyra din egen personliga virtuella dator på nätet. Det gör att du inte behöver ha någon dator påslagen hemma under börstid för att köra Autotrader. En VPS är också en utmärkt lösning för dig som kör MAC-dator och inte vill installera en Windows-emulator.

Begränsningar för Cloud-användning 
För vanlig drift av Autotrader med automatisk orderläggning och exekvering av handelsstrategier är Cloud-lösningen idealisk. För att hålla nere prisnivåerna är prestanda hos en Cloud VPS inte tillräcklig för körning med simulatorfunktionen som finns i Autotrader Pro. Här behövs stora datamängder och mycket minne, och vi rekommenderar att detta arbete utförs på en kraftfullare dator, tex hemma. Inget hindrar att du installerar Autotrader både i en Cloud-lösning och på datorn hemma. Däremot rekommenderar vi starkt att inte koppla automatisk orderläggning från båda installationerna samtidigt eftersom det riskerar att resultera i dubbla order till Nordnet osv. 
  • Autostock Cloud Light - 1 kärna - 1 GB minne - 30 GB hårddisk - 50 GB transfer per månad
    (lämplig för enklare installationer - tex exekvering av en handfull indexstrategier)

  • Autostock Cloud Standard - 1 kärna - 2 GB minne - 30 GB hårddisk - 50 GB transfer per månad
    (lämplig för användare som vill exekvera aktiestrategier eller ett flertal indexstrategier) 


Priserna hittar du i prislistan > 

Kostnadseffektiv lösning för maximal säkerhet
Jämför gärna priserna med andra leverantörer, vi erbjuder rabatt på GleSYS ordinarie priser. 
  

Jämfört med att ha en laptop hemma och bredbandsuppkoppling blir Cloud-alternativet oftast billigare. Framför allt är det säkrare.  
Så här använder du Autostock Cloud > 
Teknisk information
I varje zon finns det separata reservkraftssystem i form av UPS och dieselgenerator som används om vi skulle förlora strömmen. Inkommande ström kommer från två håll och är miljömärkt el från Falkenbergs energi. Datacentret i Falkenberg är uppdelat i två olika zoner.  
UPS:en gör så att strömmen aldrig bryts för servers vid ett eventuell strömavbrott. Vid full last har vi batterier som klarar 10-15 minuters drift. 
Eftersom batterierna har en begränsad tid för att driva alla servrar och utrustning så använder man en generator för att klara av långa strömavbrott. Generatorn startar automatiskt vid strömavbrott, och ger inom 15-45 sekunder full ström till hallen. Driften av servers i hallen påverkas inte alls och fortsätter som inget har hänt. 

Disclaimer 
Autostock AB tar inget ansvar för drift och underhåll av externa tjänster såsom VPS-service.