Autostock

Sylvass börsanalys

Senaste nyheterna

Gold Miner

Gold Miner ingår i NAS Access Gold.

 
 Vinst/trade (avg)  Orealiserad  
 drawdown
 Gain/Pain  CAGR  Profit factor  Avg 
 trades/year
 +0,34%  17,1%  0,15  2,5        1,56  11

Gold Miner är en strategi som påminner lite om NeoFlex - position kan tas i upp till fem steg när kursen skär nedre bollingerbandet. Varje delposition utgör 1/5 av kontot multiplicerat med hävstång. Positionen behålls tills säljvillkoret (studs i motsatta bollingerbandet) uppfylls då den säljs i sin helhet. Det finns också en blankningsdel i Gold Miner som endast går in vid starkt negativ trend för guld.

Strategin är lämplig som en del av en robotportfölj och kan enkelt riggas upp med PC Link för att ingå i nettopositioneringen. 

Läs mer om nettopositionering och strategidiversifiering >

Paritet hos anslutna minifutures 
När man handlar minifutures emitterade i SEK som har underliggande tillgång i en annan valuta måste man ta hänsyn till antalet vid replikering med ETP Link. Man får också en inbyggd exponering mot valutakursen. I det här exemplet handlas guld i USD. Om vi har som mål att handla för tex 50 000 svenska kronor ( testkonto satt till 50 000 kr ) kommer strategin att handla maximalt 50 000 kr / kursen = ca 38 andelar i skrivande stund (guldkurs = 1305 USD). För att kompensera antalet så att det motsvarar marknadsvärdet i SEK måste vi multiplicera antalet minifutures med USDSEK-kursen. Multiplier anges i Indata script för resp minifuture (endast heltal).

En viktig aspekt vad gäller backtestning av Gold Miner är att vi endast har intradaydata from 2016 och framåt. Däremot finns EOD-data från år 2000 och framåt, och strategin är utvecklad med EOD-datat som bas. In sample-period var 2012-2016 och vi har kört out of sample-test utan animering från 2000 till 2019 samt inkl animering från 2017 till 2019. Kurvan nedan är baserad på det animerade resultatet medan en out of sample-test finns längst ned.