Mellanmjölk på börsen fram till jul

Börsuppgången har kroknat något senaste två veckorna, och vi räknar med att det kommer fortsätta vara halvljummet fram till jul då startskottet ofta går för en av årets starkaste uppgångsfaser.

Det positiva är att den kortsiktiga volatiliteten fallit rejält senaste två veckorna, marknaden verkar känna ett visst lugn - sannolikt mot bakgrunden att flera vaccin nu är nära att bli godkända, samt att räntenivåerna ser ut att vara fortsatt mycket låga under överskådlig tid. Till det kan vi nog också räkna med olika stimulanser en bit in på det nya året.

Rent tekniskt har vi en statistiskt god period framför oss efter jul, men innan dess har det historiskt varit typiskt "mellanmjölksbörs" med små kursrörelser och ofta dålig omsättning. Den genomsnittliga kursändringen för OMXS30 senaste 18 åren har varit blott +0,2% kommande vecka och även kommande två veckor. Andelen stigande år under perioderna har varit 55%, en väldigt "oklar" utveckling. En månad framåt i tid däremot har kursen noterats högre än "idag" för inte mindre än 77% av de 18 åren.Vi påminner om Portföljtävlingen!
Måndag 7:e dec kl 18:15 kör vi ett öppet webinar och går igenom reglerna för Portföljtävlingen. Alla som har lust är välkomna att delta - det kostar inget! Sätt ihop en robotportfölj med gratisverktyget Portfolio Mixer och skicka in till oss innan årsskiftet.

Den portfölj som ger högst riskjusterad avkastning (Gain/Pain) under de första fyra månaderna 2021 vinner. Förutom äran får vinnaren ett gratiskvartal med NAS Access All Inclusive!


 
Nyheter
2021-01-25
I dessa tider sitter många hemma och jobbar, och har kanske andra möjligheter att också utnyttja möj...
2020-12-01
Måndag 7:e dec kl 18:15 körde vi ett öppet webinar med detaljerna kring tävlingen som går ut på a...
2020-12-04
Börsuppgången har kroknat något senaste två veckorna, och vi räknar med att det kommer fortsätta var...
2020-11-30
Oslo Börs har gjort uppdateringar som innebär att aktier fått nya identifiers. För att det ska fo...
2020-11-23
Ikväll måndag 23:e nov kl 18:15 körde vi ett öppet info-webinar inför intensivkursen som är planerad...
2020-10-20
Vi lanserar en ny gratisstrategi för aktiehandel Conquest är en ny robot som handlar aktier...
2020-04-08
Torsdagen 16:e april körde vi ett öppet webinar för alla som vill lära sig mer om hur minifutures oc...
2019-12-02
Vi har uppdaterat Pluto-strategierna med klimatfilter enligt den tidigare välkända årscykeleffekten....