Autostock Forum  

Gå tillbaka   Autostock Forum > Allmänna supportfrågor
FAQ Medlemslista Kalender Sök Dagens inlägg Markera forum som lästa

Svara
 
Ämnesverktyg Betygsätt ämne Visningsalternativ
  #676  
Gammal 2021-07-29, 20:03
Gränna Gränna är inte uppkopplad
Nordic Autotrading Society HT20 kodkurs
 
Reg.datum: Dec 2018
Inlägg: 104
Citat:
Ursprungligen postat av Rikard Autostock Visa inlägg
Sweet! En viktig detalj som många kanske inte tänker på är att även modeller som körs på testkonton belastar processorn lika mycket.

Yes, de var legio .
Svara med citat
  #677  
Gammal 2021-08-02, 08:15
Gränna Gränna är inte uppkopplad
Nordic Autotrading Society HT20 kodkurs
 
Reg.datum: Dec 2018
Inlägg: 104
Rätt stor skillnad faktiskt. Från 18-20s fördröjning till 3-5s.
Svara med citat
  #678  
Gammal 2021-08-02, 09:55
Rikard Autostocks avatar
Rikard Autostock Rikard Autostock är uppkopplad nu
Rikard Autostock
 
Reg.datum: Dec 2015
Inlägg: 6 441
Jamen då är du ju på banan igen!
Svara med citat
  #679  
Gammal 2021-08-02, 14:31
Gränna Gränna är inte uppkopplad
Nordic Autotrading Society HT20 kodkurs
 
Reg.datum: Dec 2018
Inlägg: 104
Jappjapp
Svara med citat
  #680  
Gammal 2021-08-12, 14:02
FredricB FredricB är inte uppkopplad
Nordic Autotrading Society HT20 kodkurs
 
Reg.datum: Jul 2021
Inlägg: 5
Uppdateringsfrekvens kursdata och robothandel

Hallå! Ny här och tänkte se om nån här har svar på en grej jag funderat på idag

När jag tittar på mid-cap, valutor och råvaror så ser jag att kvalitén på den historiska kursdatan som Nordnet tillhandahåller är bristfällig. Och kurserna uppdateras inte alls lika frekvent som t.ex OMXS30, i synnerhet på mid-cap. Vissa mid-cap aktier går ju över en halvtimme utan att kursen uppdateras vad jag kan se..

Skapar inte detta problem vid såväl simulering av strategier som robothandel live?

Vad gör ni som är erfarna åt detta?


Mvh Fredric
Svara med citat
  #681  
Gammal 2021-08-12, 16:00
Henrics avatar
Henric Henric är inte uppkopplad
Moderator
 
Reg.datum: Dec 2011
Ort: Stockholm
Inlägg: 3 263
Vad gäller mid-cap kan det vara glest mellan avsluten. Det beror alltså inte på kursfeeden, utan avsluten. Det märks särskilt under perioder när omsättningen på börsen är lägre. I det kortare perspektivet kan man använda köp- och säljkursen (går att rita i diagrammet så får man en bättre överblick). Det går även att använda volymen. Tex ta position om volymen är tillräckligt stor. Det skulle också gå att kolla hur mycket som finns på köp- och säljsidan för större chans till avslut. Vissa strategier får man kanske kolla live om de fungerar eller ej. Det finns säkert fler infallsvinklar som andra har.

Vad gäller råvaror och valutor vet jag ej. Det kan ju inte borde inte bero på få avslut.
Svara med citat
  #682  
Gammal 2021-08-12, 21:02
petpee petpee är inte uppkopplad
Nordic Autotrading Society HT20 kodkurs
 
Reg.datum: Oct 2012
Ort: Sthm
Inlägg: 585
re

Jag gör alltid ett urval av enbart tillräckligt likvida aktier. Urvalet av aktier spelar stor roll (small cap har egenskaper som lämpar sig för annat än large caps tex). Sedan spelar tidshorisonten roll, trendföljande längre strategier är annat än intraday tradings krav på datakvaliten tex. Jag övervakar handeln med filter för tex splittar och jag tittar på data innan jag använder det för back test.
Svara med citat
  #683  
Gammal 2021-08-12, 21:41
Rikard Autostocks avatar
Rikard Autostock Rikard Autostock är uppkopplad nu
Rikard Autostock
 
Reg.datum: Dec 2015
Inlägg: 6 441
Beror helt på vilken typ av robot det är. Det går tex utmärkt att köra robotar som lägger order en bit ned i orderdjupet även på lågt omsatta aktier, eller långsamma swing-strategier som ligger i veckor i samma position osv. Men däremot snabbare daytrading blir ju problem med aktier som handlas nån gång i halvtimmen, på samma sätt som det är svårt även med manuell handel. Ett sätt är att som petpee var inne på, scanna fram aktier baserat på filter i Kalkylforskaren, tex minsta omsatta volym per dag i genomsnitt osv. Man kan även kolla att man har tillräckligt många avslut senaste timmen om man nu handlar snabbare:

gräns_uppdat:=10

close5=cmpref(c,0,a)
uppdat5=ge(sum(not(eqv(close5,aref(close5,1))),12),gräns_uppdat)
{@A(5,)}




Kodsnutten ovan kollar att det skett fler än 10 avslut senaste timmen. Funkar även i Kalkylforskaren eftersom extra objekt används istället för intraday-prefix.

Svara med citat
  #684  
Gammal 2021-08-13, 05:49
KaverösTom KaverösTom är inte uppkopplad
Registered User
 
Reg.datum: Jan 2021
Inlägg: 3
Kort fråga hur skriver en om en vill ha dagsupplösning på ett script?
i1, i5, i15, i30, i60...
Svara med citat
  #685  
Gammal 2021-08-13, 08:28
FredricB FredricB är inte uppkopplad
Nordic Autotrading Society HT20 kodkurs
 
Reg.datum: Jul 2021
Inlägg: 5
Tackar

Tackar så mycket för svaren, nya användbara lärdomar och grejer att fundera på / ta med i beräkning

Mvh Fredric
Svara med citat
  #686  
Gammal 2021-08-13, 08:59
Rikard Autostocks avatar
Rikard Autostock Rikard Autostock är uppkopplad nu
Rikard Autostock
 
Reg.datum: Dec 2015
Inlägg: 6 441
Citat:
Ursprungligen postat av KaverösTom Visa inlägg
Kort fråga hur skriver en om en vill ha dagsupplösning på ett script?
i1, i5, i15, i30, i60...
Dagsupplösning får man när man utelämnar intradayprefixet. Extra objekt kan fortfarande köras i intraday.

Svara med citat
  #687  
Gammal 2021-08-14, 04:37
KaverösTom KaverösTom är inte uppkopplad
Registered User
 
Reg.datum: Jan 2021
Inlägg: 3
Citat:
Ursprungligen postat av Rikard Autostock Visa inlägg
Dagsupplösning får man när man utelämnar intradayprefixet. Extra objekt kan fortfarande köras i intraday.

Om jag utelämnar upplösningen för att rita ut en graf så ändras den till den upplösningen som är?

Jag vill ha ma200 dagsupplösning i 1 min grafen, endast som ett visuellt stöd. Kan jag då skriva i60 och får ca ma1800
Svara med citat
  #688  
Gammal 2021-08-14, 09:23
Henrics avatar
Henric Henric är inte uppkopplad
Moderator
 
Reg.datum: Dec 2011
Ort: Stockholm
Inlägg: 3 263
Då kan du använda i1 och ett extra objekt i dagsupplösning. Extraobjekt är kan vara ett annat instrument eller samma med annan upplösning. Extraobjekt används med cmpref (se formelsamlingen). Exempel från formelsamlingen:

OMXI:=cmpref(c,0,B)
omxdif:=roc(OMXI,1,%)
nudif:=roc(c,1,%)
i5(gt(nudif,omxdif))
Svara med citat
  #689  
Gammal 2021-08-14, 09:39
Rikard Autostocks avatar
Rikard Autostock Rikard Autostock är uppkopplad nu
Rikard Autostock
 
Reg.datum: Dec 2015
Inlägg: 6 441
Citat:
Ursprungligen postat av KaverösTom Visa inlägg
Om jag utelämnar upplösningen för att rita ut en graf så ändras den till den upplösningen som är?

Jag vill ha ma200 dagsupplösning i 1 min grafen, endast som ett visuellt stöd. Kan jag då skriva i60 och får ca ma1800
Man kan rita ut det inifrån scriptet med Draw():

close_eod=cmpref(c,0,a)
ma200=mov(close_eod,200,s)
draw(ma200,2,rqb)

{@A(0,)}


Svara med citat
  #690  
Gammal 2021-08-20, 15:12
Jan_Banan Jan_Banan är inte uppkopplad
Registered User
 
Reg.datum: Oct 2020
Inlägg: 22
Tjaba,

Har lite problem med antalet decimaler i kurs-värdet.


Default är inställt på två decimaler. När mina modeller skickar ordrar på instrument med tre decimaler gör avrundningen att jag ibland missar entryn. Händer ganska frekvent.

Hur ökar man antalet decimaler?
Svara med citat
Svara


Ämnesverktyg
Visningsalternativ Betygsätt det här ämnet
Betygsätt det här ämnet:

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

vB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 18:24.


Programvara från: vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson