Autostock Forum  

Gå tillbaka   Autostock Forum > Support för AutoTrader > Allmänna Scriptfrågor
FAQ Medlemslista Kalender Sök Dagens inlägg Markera forum som lästa

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
  #1  
Gammal 2021-09-10, 13:33
AndersE AndersE är inte uppkopplad
Nordic Autotrading Society HT19
 
Reg.datum: Feb 2019
Inlägg: 182
Konfiguration baserat på konto

Hejsan!

Det vanliga sättet att konfigurera en ordermodell är ju via "Indata Skript" tabben i Egenskaper för ett instrument. Det kommer man sen enkelt åt i en ordermodell mha ScrPar().

Problemet som jag har är att samma indata gäller oberoende av i vilket konto värdet är uppsatt. Det stora undantaget är "ETP Id" som ju är olika i olika konton för samma instrument.

Finns det fler indata fält som är unika för varje konto som kan användas i mina egna modeller? Alternativt finns det någon annan mekanism i AT som kan ge samma funktion?

Mvh,
Anders
Svara med citat
  #2  
Gammal 2021-09-10, 14:50
Rikard Autostocks avatar
Rikard Autostock Rikard Autostock är inte uppkopplad
Rikard Autostock
 
Reg.datum: Dec 2015
Inlägg: 6 744
Mjae, det är bara fält 32 som är kontounikt. Men behövs den verkligen för ETP Link i det här fallet? Annars kan du ju använda den själv.



PS: Ett annat sätt kanske är att använda Cash(I) som returnerar kontonr, så kan man sätta upp en tabell i scriptet för vad som ska gälla för resp konto. Då behöver du inte mata in värden för alla instrument i Indata heller.
Svara med citat
  #3  
Gammal 2021-09-10, 19:36
AndersE AndersE är inte uppkopplad
Nordic Autotrading Society HT19
 
Reg.datum: Feb 2019
Inlägg: 182
ETP Link använder jag för i stort sätt allt jag handlar så den får nog vara kvar, men cash(i) skulle kunna fungera.

Vilket är enklaste sättet att bygga en tabell i AT? Är det nästlade if(,,) som gäller eller finns det något annat sätt?

Mvh,
Anders
Svara med citat
  #4  
Gammal 2021-09-11, 09:28
Rikard Autostocks avatar
Rikard Autostock Rikard Autostock är inte uppkopplad
Rikard Autostock
 
Reg.datum: Dec 2015
Inlägg: 6 744
Vet ju inte vad det ska användas till exakt, men nästlade IF, eller SUM() funkar:

Tex:

konto1=eqv(cash(i),xxxxx)
konto2=eqv(cash(i),yyyyy)
konto3=eqv(cash(i),zzzzz)

värde1=if(konto1,100,0)
värde2=if(konto2,200,0)
värde3=if(konto3,300,0)

värde_tot=sum(sum(värde1,värde2),värde3)

Svara med citat
  #5  
Gammal 2021-09-11, 16:13
AndersE AndersE är inte uppkopplad
Nordic Autotrading Society HT19
 
Reg.datum: Feb 2019
Inlägg: 182
Ser smidigt ut.
Tack,
Anders
Svara med citat
  #6  
Gammal 2021-09-12, 21:29
AndersE AndersE är inte uppkopplad
Nordic Autotrading Society HT19
 
Reg.datum: Feb 2019
Inlägg: 182
Efter att ha testat lite verkar det som om man ska använda "add" och inte "sum" i beräkningen. Kan det stämma? Eller har jag missat något?

Alltså:
konto1=eqv(cash(i),xxxxx)
konto2=eqv(cash(i),yyyyy)
konto3=eqv(cash(i),zzzzz)

värde1=if(konto1,100,0)
värde2=if(konto2,200,0)
värde3=if(konto3,300,0)

värde_tot=add(add(värde1,värde2),värde3)
Mvh,
Anders
Svara med citat
Svara


Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

vB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är av
HTML-kod är av
Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 15:24.


Programvara från: vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson