Efterbörsen 


Vi önskar alla en Glad Påsk!
Förra veckan uteblev Efterbörsen med anledning av Trading Expot i Kista samt att den här veckan är förkortad. Börssituationen håller sig enligt vårt grundscenario, vi har inte sett någon ökad volatilitet eller ändring i trenden. Det är relativt små dagliga rörelser som dominerar. 
Däremot närmar vi oss nu toppen av årscykeln, som i år ser ut att inträffa om ett par veckor. Om vi väger ihop års- och månadscyklerna får vi en topp den 27:e april. Årscykelns högsta värde har faktiskt redan passeras, men månadscykelns positiva tillskott gör att den sammanlagda toppen kommer senare. Det är ändå relativt små kursrörelser det rör sig om historiskt kommande två veckor, i storleksordningen någon enstaka procent. Den riskmedvetne kan alltså börja skala ur sina positioner redan nu om man vill följa årscykelmönstret. Det här gör också att vi inte tror det psykologiska motståndet vid 1600 kommer brytas i närtid. Ett troligare scenario är att ett nytt försök görs efter den statistiskt svaga perioden över sommaren. 

Det som talar mot att vi får några större sättningar är den ihållande låga volatiliteten. V.A.P-indikatorn visar i skrivande stund 100 poäng av 100 möjliga för OMXS30-index. Det tyder på att vi kan få en fortsatt stabil börs trots det svagare säsongsmönstret framöver.

De som följer oss varje vecka har sett att den egna handeln på bolagets KF har gått bra, vi ligger ca +45% upp hittills i år med en kombination av följande tre strategier:
  • Fear Greed - aktiestrategi som köper på Gap-öppningar nedåt och säljer av på 14-dagars högsta Close
  • Coda OMX - indexstrategi som utnyttjar veckocykler och letar lågpunkt i mitten av veckan och säljer fredagar
  • Raptor Supermarket - indextrategi som handlar enligt en enkel grid-logik
De tre strategierna analyserar marknaden på olika sätt och handlar dessutom olika instrument för att förbättra riskspridningen. Vi har hittills använt en hög hävstång för hela kontot - ungefär 5 ggr i genomsnitt under perioden. Innan påskhelgen sålde vi manuellt av alla "grids" som Raptor hade utom 1, som får ligga kvar till nästa vecka och utgöra basen för handeln. Anledningen är att vi vill att strategin ska ha likvida medel tillgängliga i händelse av nedgång nästa vecka. Helgen är lång och mycket kan hända innan börsen öppnar på tisdag. Coda tog inte någon position den här veckan. Fear Greed har två öppna positioner, en i VOLV-B och en i SKA-B. 

 
Nyheter
2019-10-16
Nu finns NAS Access i tre olika prisnivåer Därmed kan alla hitta sin nivå, något som ökar tillgängli...
2019-10-12
Stödnivåer skickade upp OMXS30 igen Oktober inledde som bekant med rejält volatil handel. Så här l...
2019-08-24
Nu har höstens nybörjarkurs i teknisk analys startat, där de två första lektionerna är helt gratis. ...
2019-06-20
Du som redan har en Autotrader Bas-licens och vill uppgradera till Pro har möjlighe...
2019-06-09
Vi lanserar en ny gratisrobot som kan handla nästan vilka tillgångar som helst för att nå max...
2019-04-20
Vi är väldigt glada att kunna presentera en ny multi-edge-strategi för daytrading med DAX-index. ...
2019-03-27
Vi har lagt till två nya trading-strategier i Nordic Autotrading Society Access. Båda är inspirerade...
2019-02-28
Senaste programversionen av Autotrader har stöd för ytterligare två kalendrar. Därmed hanteras nu...