Efterbörsen

Stabil styrka i marknaden
Börsen fortsätter med bra styrka, och vi håller nu koll på volatiliteten som är avgörande för fortsättningen. OMXS30 noterar alltjämt höga V.A.P-poäng, klart över 80, vilket gör förutsättningarna god för fortsatt uppgång. Det franska valet har inte oroat marknaden utan opinionsmätningarna pekar i en relativt tydlig riktning. Möjligen kan vi få se ett lättnadsrally efter helgen om resultatet blir som marknaden vill.


Diagrammet ovan visar hur stabilt V.A.P-indikatorn ligger nära taket på 100 poäng. Senaste två månaderna har OMXS30 legat stabilt parkerat runt eller över 80 poäng vilket är en mycket attraktiv volatilitetsnivå, faktiskt den lägsta på väldigt många år. Noteringar över 80 syns historiskt i princip endast i samband med stabila uppgångar.
Säsongsmönstret ser däremot något svagare ut, och OMXS30 har bara stigit kommande månad under 27% av de senaste 18 åren. Genomsnittstappet är -1,5% ungefär, men det återstår att se om den låga nervositeten i marknaden uppväger vårdippen. Vi ser inte risken för någon större nedgång som så stor att det känns lönt att kliva av marknaden i nuläget.

Nordnet Markets
I början av veckan lanserades Nordnet Markets, där egna börshandlade produkter emitteras. Tanken är att utbudet utökas successivt med fler produkter. Samtidigt avvecklas Nordnet Supermarket, vilket får konsekvensen att de övriga emittenternas produkter fortfarande finns kvar som vanligt men kommer handlas med courtage. Det kommer alltså inte bli ett mindre utbud än tidigare, men man måste väga in courtagekostnaden när man väljer instrument. Courtagefri handel i övriga emittenters produkter kommer fortsätta tills Nordnets eget utbud är mer komplett. Tex kan Raptor-användare fortsätta handla nuvarande instrument courtagefritt tills Nordnets egna unlimited turbos finns tillgängliga. Även då kan det vara lönsamt att välja någon annan emittents instrument inkl courtage ifall spreaden visar sig vara bättre för tillfället. Mycket beror på vilken summa man tänkt handla för. Små belopp drabbas hårdare av minini-courtage så i det fallet kan instrument som handlas courtagefria vara att föredra, medan handel med större belopp sannolikt kan dra nytta av lägre spread trots courtage.
Vi passar på att slå ett slag för vår Spread-kalkyl som gör det enkelt att jämföra olika instrument med varandra: Spread-kalkylator

Resultat för automatiska strategier april
Vi har sammanställt aprilresultaten för samtliga automatiska robotar på den här sidan >
Det blev en väldigt bra månad, i princip alla strategier har levererat positiva resultat, vissa riktigt starka. 

Vår egen handel
Senaste veckan har inte speciellt mycket skett på vår egen KF, Raptor tog en short-grid som ligger kvar över helgen. Vi passerar nu short-perioden i månadscykeln och Raptor börjar titta efter Long-lägen nästa vecka igen. Fear Greed har också köpt ett par aktiepositioner. Utöver det har vi en Short-position i Telia som inte riktigt velat "gå hem" ännu, men Predictive Average skvallrar om svag kommande månad för Telia så vi behåller positionen lite till. Det syns på kontorapporten att avkastningen ligger still just nu, men så fort Coda och Raptor börjar handla igen räknar vi med mer "action". Depån är upp drygt 50% hittills i år.

 
Nyheter
2019-11-16
Rekylen fortsätter lite till I förra veckans analys skrev vi om utsikterna inför en eventuell nedr...
2019-11-03
Nu är det äntligen dags för första öppna webinaret där vi presenterar NAS Access. Onsdag kväll (6:e ...
2019-10-16
Nu finns NAS Access i tre olika prisnivåer Därmed kan alla hitta sin nivå, något som ökar tillgängli...
2019-08-24
Nu har höstens nybörjarkurs i teknisk analys startat, där de två första lektionerna är helt gratis. ...
2019-06-20
Du som redan har en Autotrader Bas-licens och vill uppgradera till Pro har möjlighe...
2019-06-09
Vi lanserar en ny gratisrobot som kan handla nästan vilka tillgångar som helst för att nå max...
2019-04-20
Vi är väldigt glada att kunna presentera en ny multi-edge-strategi för daytrading med DAX-index. ...
2019-03-27
Vi har lagt till två nya trading-strategier i Nordic Autotrading Society Access. Båda är inspirerade...