Efterbörsen

Avgörande skillnad mellan indexen
Vi skrev förra veckan om skillnaden mellan DAX och OMXS30-utvecklingen. Skillnaden är tydlig och även om OMXS30 nu rekylerat ned något från senaste toppen så består den grundläggande differensen. EURSEK-kursen har fallit tillbaka något senaste veckan och därmed "sänkt priset" på OMXS30 i svenska kronor. Kvoten mellan DAX och OMXS30 har därmed svängt tillbaka en del senaste dagarna. 

De båda diagrammen nedan visar skillnaden. OMXS30 till vänster uppvisar alltjämt ett typiskt Bull Market-beteende med relativt låg volatilitet samt stabil kurs ovanför årsmedelvärdet. DAX däremot ligger under årsmedelvärdet och har en något förhöjd relativ volatilitet (dag till dag-volatiliteten i kort perspektiv är högre eller i nivå med den mer långsiktiga genomsnittliga volatiliteten). V.A.P-indikatorn orkar därför inte upp över 80 som är vår gräns för att anse indexet vara "bullish". DAX är däremot perfekt som trading-index just nu när V.A.P ligger mellan 20-80. Värt att notera är att V.A.P är stigande för DAX och det är absolut ingen omöjlighet att vi får se en notering över 80 inom kort vilket skulle styrka ett Bull-scenario även för DAX.

ROC and Roll Investor - ny investeringsstrategi
I måndags lanserade vi den nya strategin i samband med Traders Pub-kvällen med Nordnet i Stockholm. Tack alla som kom!
Iden med ROC and Roll är att sprida exponering/risk på fler aktier och tidshorisonter. Den nya strategin är en roterande aktieportfölj som handlas månadsvis och selekterar ut de 10 bäst trendande aktierna enligt poängsättningsalgoritmen. Vi använder Rate of Change i en konfiguration med tre olika tidspersktiv samtidigt för att bedöma varje akties trend. De 10 högst rankade aktierna läggs i portföljen varje månad. Konceptet är mycket enkelt: Köp styrka och sälj svaghet. 
ROC and Roll Investor finns också tillgänglig som kalkyl i Kalkylforskaren. Det är alltså enkelt att skapa en arbetsyta där man visuellt ser aktielistans aktuella poäng för resp aktie. Vi har valt Sthlm MidCap-aktier som urval för strategin.

 
Nyheter
2019-10-16
Nu finns NAS Access i tre olika prisnivåer Därmed kan alla hitta sin nivå, något som ökar tillgängli...
2019-10-12
Stödnivåer skickade upp OMXS30 igen Oktober inledde som bekant med rejält volatil handel. Så här l...
2019-08-24
Nu har höstens nybörjarkurs i teknisk analys startat, där de två första lektionerna är helt gratis. ...
2019-06-20
Du som redan har en Autotrader Bas-licens och vill uppgradera till Pro har möjlighe...
2019-06-09
Vi lanserar en ny gratisrobot som kan handla nästan vilka tillgångar som helst för att nå max...
2019-04-20
Vi är väldigt glada att kunna presentera en ny multi-edge-strategi för daytrading med DAX-index. ...
2019-03-27
Vi har lagt till två nya trading-strategier i Nordic Autotrading Society Access. Båda är inspirerade...
2019-02-28
Senaste programversionen av Autotrader har stöd för ytterligare två kalendrar. Därmed hanteras nu...