Efterbörsen

Långsiktig stödnivå höll för test
Förra veckan skrev vi om den långa stödlinjen som går ändå från 2008 till nu och testades för knappt 2 veckor sedan. Kursen för OMXS30 har fortsatt stiga sedan dess och vi kan nu konstatera att stödet klarade testet, åtminstone den här gången. Vi utesluter inte på något sätt ett nytt test inom kort. På uppsidan väntar flera motståndsnivåer i volymprofilen, bla just runt nuvarande kurs på 1515, men även ett något starkare motstånd vid 1535. Strax över 1560 finns också en nivå som kan vara intressant vid ett försök till brott uppåt. Det i särklass tyngsta motståndet blir dock 1595-1600 som har vänt på trenden många gånger senaste fyra åren. Det är också den kritiska vägdelaren för att vi ska tolka börsen som bullish eller bearish. 

Den här veckan vidareutvecklar vi analysen runt månadscykeln med två nya grafiska indikatorer som nu finns tillgängliga i Autotrader Pro.
Längst ned i diagrammet nedan ser vi sannolikhetskurvan för högre kurs x antal dagar senare. Ovanför denna hittar vi optimala hålltiden för köpta positioner i antal dagar, just nu 6 dagar för OMXS30. Optimala datumet att gå Long resp Shrt enligt månadscykelns snitt senaste 4 åren syns som grön och röd kurva ovanför, där optimala köpdatumet för OMXS30 just nu ligger runt den 12:e i månaden. Här toppar sannolikheten för högre kurs 6 dagar senare på dryga 70%. Notera att datumen ändras över tid beroende på att cykeln i sig inte är helt konstant.

Samma beräkningar finns tillgängliga som kalkyler i Kalkylforskaren för att få siffrorna i tabellform med möjlighet att tex sortera fram de aktier som har bästa cykel just nu och högsta sannolikhet för högre/lägre kurs x antal dagar senare.I ett mer långsiktigt perspektiv kan vi konstatera att även november stängde under årsmedelvärdet och vi har därmed en konstaterad bear-marknad tills vi åter får en stängning över medelvärdet. Det är omöjligt att i dagsläget säga hur lång tid det tar, men tillsvidare ser vi börsen som nedåtgående med allt vad det innebär i form av försiktig exponering och kortare tidshorisonter. 

För att uppdatera knapplisten i Autotrader Pro till senaste versionen gör man enligt följande:

Leta upp katalogen c:/programdata/autotraderbas och döp om filen CustomFixedScripts.ini till något annat. Kör en programuppdatering så laddas nya filen ner, klart! 
Nyheter
2019-06-20
Prova Autotrader Pro inkl NAS Access gratis till sista augusti! Sommaren är här och vi ser fr...
2019-06-29
Positiv månadsavslutning Juni stängde klart ovanför årsmedelvärdet för OMXS30 och det är alltid et...
2019-06-09
Vi lanserar en ny gratisrobot som kan handla nästan vilka tillgångar som helst för att nå max...
2019-04-20
Vi är väldigt glada att kunna presentera en ny multi-edge-strategi för daytrading med DAX-index. ...
2019-03-27
Vi har lagt till två nya trading-strategier i Nordic Autotrading Society Access. Båda är inspirerade...
2019-02-28
Senaste programversionen av Autotrader har stöd för ytterligare två kalendrar. Därmed hanteras nu...
2019-02-12
Vi har lagt till några nya skins till Autotrader. Olika användare har olika preferenser om hu...
2019-01-26
Det är äntligen dags att lansera Nordic Autotrading Society Access - en klubb för alla som v...