Efterbörsen 

Predictive Average missade toppen med 2 dagar
Vi följer upp de tidigare analyserna och kan konstatera att vi nu passerat den statistiska toppen för index som enligt Predictive Average borde inträffat den 18:e april, men som i själva verket kom den 20:e. Nu ska vi ju tillägga att det naturligtvis inte nödvändigtvis blir så att den 20:e förblir toppnoteringen för våren, vi kan ju mycket väl få en högre topp senare. Men så här långt går det faktiskt planenligt enligt Bear-scenariot. Börsen avslutade veckan med tydlig svaghet och om det fortsätter ser vi ut att åter få ökande volatilitet. Indikatorn som syns i diagrammet nedan visar att nervositeten fallit senaste månaden, men fredagens rejäla nedställ skvallrar om att den kan vara på väg att öka igen. Det brukar vara så i bear-trender, volatiliteten är i genomsnitt mycket högre än i lugnare bull-markets.
 
I diagrammet nedan har vi också ställt Predictive Average på kommande kvartal, så att den grövre rosa kurvan visar förväntad utveckling under perioden. Vi ser att en botten borde vara att vänta runt midsommar, följt av en ny topp ungefär samma datum i juli. Den våghalsige kan tom gå "long" runt midsommar. Är man mer försiktig kan man nöja sig med att stänga ev blankade positioner då och gå in på nytt i slutet av juli. Allt hänger naturligtvis på hur marknaden utvecklas, men så länge vi har månadsstängningar under 12-månaders medelvärde har vi en solklar bear-market att hantera. 


Ny partneremittent i Autotrader-plattformen
Vi är glada att kunna presentera en ny samarbetspartner, schweiziska banken Vontobel som nu gör sitt intåg i Sverige och ansluter sig till Autotrader-plattformen. Vontobel erbjuder ett stort antal börshandlade produkter, s k ETPer. Vi har också tagit fram en arbetsyta i Autotrader enligt Vontobels önskemål om en enkel setup för att kunna handla Vontobels minifutures på ett smidigt sätt. Vontobel ingår i Nordnet Supermarket och instrumenten kan därmed handlas courtagefritt*. 

I Autotrader kan du enkelt ladda hem ett urval av instrument från Vontobel:
Gå till Hjälp > Vontobel > Vontobel_ETNer / Vontobel_Knockout_warrants / Vontobel_Minifutures  
Listan du väljer installeras och instrumenten läggs upp automatiskt, det kan ta några sekunder. När det är klart når du de nya listorna överst i Starta > Öppna listfönster  
 
VONTOBEL - stort utbud av tillgångar och högeffektiv produktlansering  
Vontobel är en av de största aktörerna på den svenska ETP-marknaden. Man levererar ett av marknadens bredaste utbud öve underliggande tillgångar fördelat på flera olika typer av ETP:er. Produkterna finns i form av BULL & BEAR, Minifuturers, Unlimited turbos och Knock-Out warranter.  

– Vi har ett extremt effektivt system för att snabbt emittera nya börshandlade produkter och inom några få minuter lanserade dem på flera europeiska marknader samtidigt. Detta ger oss en klar fördel i en marknad som utvecklas allt snabbare. Detta säger Heiko Geiger, Head of Public Distribution i Tyskland, Österrike och Norden i en kommentar till Autostock.  
  
Populära underliggande tillgångar
Du finner samtliga av de mest populära USA-aktierna såsom Tesla, Alphabet (Google), Microsoft, Facebook och Alibaba för att bara nämna några exempel. Även då det gäller europeiska aktier är utbudet imponerande och aktier europeiska aktier finns ett imponerande utbud där underliggande aktier som som Adidas, Lufthansa, Zalando och BMW kan nämnas.  
Vontobel har en svensk hemsida där du enkelt kan söka fram fler instrument och studera prospekt och slutliga villkor, något vi alltid rekommenderar innan handel.  
  

 
Nyheter