Efterbörsen 

Svag säsong snart över
Veckan som gick bjöd på något ökad volatilitet och blandad kursutveckling för Stockholmsbörsen. Den dåliga historiska genomsnittsutvecklingen ser ut att påverka marknaden även i år, men om någon vecka är mönstret betydligt mer positivt och OMXS30 har historiskt ökat ca 6,5% kommande kvartal samt ca 11% kommande halvår (räknat från idag). Ett tydligt mönster är att 15 av de tidigare 18 åren bjudit på stigande kurs kommande kvartal, dvs 83% av 18 år (syns i Predictive Average-tabellen i diagrammet nedan).

I diagrammet nedan ser vi den årliga genomsnittsutvecklingen senaste 18 åren som gråstreckad kurva. Vi ser också samma kurva i rosa, förskjuten 1 månad. Kommande månads historiska genomsnittsprestanda ses alltså längst till höger.
V.A.P-indikatorn visar fortsatt höga poäng även om nivån lämnat taket på 100. Vi har den första gröna stapeln sedan september 2014 nu i år 7:e september. Det betyder att volatiliteten lugnat sig och kommit till en nivå som historiskt förknippats med stabila uppgångar. Faktum är att vi aldrig lyckats konstatera någon längre tids nedgång samtidigt som volatiliteten legat på så här låga nivåer. Det ska naturligtvis inte ses som någon garanti för att börsen inte kan gå ner, men det har i alla fall inte skett de senaste 30 åren utan att V.A.P-poängen först fallit dramatiskt.


Trend MULTI har blivit ännu bättre!
Vi har utökat Trend MULTI-modellen med fler trendlinjer och intelligent ETP-koppling så att du nu enkelt kan handla index, aktier, och terminer via associerade börshandlade produkter.
Se videoklipp hur Trend MULTI installeras >
 
  • Dra trendlinjer direkt i diagram 
  • Autoorder i associerade ETPer (börshandlade produkter)
  • Slipp courtage inom Nordnet Supermarket
  • Busenkelt att bestämma handelsscenario
    utan att koppla om ordermodeller etc
  • Trend MULTI är gratis i Autotrader
 


TradeNex Viper-kampanj - spara 500kr på lifetime-licens!

Viper har åter blivit bästa aktierobot senaste 12 månaderna. TradeNex firar genom att rabattera lifetime-licenser köpta i september med 500 kr. 
Nyheter