Efterbörsen 

Volatilitet på attraktiv nivå 
Volatiliteten är på en alltjämt attraktiv nivå i perspektivet att vi kan fortsätta förvänta oss stigande börskurser närmaste tiden. Vi såg ett par dagar med visst säljtryck i veckan som gick, men inget som påverkar vår analys och huvudscenariot att börsen kommer stiga i linje med det historiska genomsnittsmönstret den här tiden på året.
Eventuella nedgångsdagar ses som bra köptillfällen. Precis som historien visar bör vi också kunna räkna med ökad volatilitet innan en signifikant börsnedgång. Därför håller vi noga koll på just volatiliteten framöver. Allt fler röster höjs nu för att en större börsnedgång är att vänta av olika anledningar, men av det syns inget ännu i vår tekniska analys. Det hindrar ju inte att det förr eller senare kommer en börsnedgång av större dignitet, men inget tyder på att den är nära förestående - tvärtom ligger vi tidsmässigt inför den starkaste delen av börsåret. De senaste 18 åren har OMXS30 stigit 14 av dessa under kommande 6 månader, och genomsnittsökningen har varit dryga 10%, och över 6% kommande kvartal. 
Däremot kan vi hitta visst stöd i vår volatilitetsanalys historiskt att en "riktig" bear market nästan alltid avslutas med en kort period av extremt hög volatilitet - börspanik helt enkelt. Det har vi inte sett senaste året, vilket skulle kunna betyda att det finns mer nedgång att vänta. Det är mest sannolikt att den i så fall kommer under den svaga perioden av börsåret, dvs sommaren. 

Mest intressant på kort sikt är ändå V.A.P-noteringen (Volatility Average Points) för OMXS30 , över 80 poäng sedan ett par veckor. Vi har inte lyckats hitta någon större nedgång historiskt med en samtidigt poängnotering över 80. Det gäller även aktier. 


Windows 10-uppdatering
I veckan har en uppdatering rullats ut som innebär att DotNet 2.0 tas bort från datorn. Det är inget problem för de allra flesta som ändå har 3.5 eller senare installerat. Men det kan finnas ett fåtal Windows-installationer som saknar senare DotNet-versioner och det är då viktigt att svara Ja på frågan om att uppdatera DotNet - detta för att Autotrader ska fortsätta fungera.
Kontakta vår support om du har frågor om Windows och Autotrader.

 
Nyheter