Efterbörsen 

Topp i sikte 
Börsen har visat fortsatt styrka senaste dagarna, och stängde på högsta notering för veckan i fredags. Det intressanta är att det skett mitt i den mest rapportintensiva perioden, där även NFP-statistiken från USA lätt kunde satt marknaden i gungning, för att inte tala om Trump och alla turer kring snabba beslut. 
En parentes i sammanhanget är att vi under veckan gjorde en liten "poll" på Twitter där vi ställde frågan om Trump kommer sitta 4 år eller mindre. Drygt hälften svarade Nej, dvs tror på att Trump förlorar makten i förtid.
Det är i sig en intressant frågeställning, hur ska han kunna avsättas? En rimlig väg skulle kunna vara att Trump blir förklarad som "otillräknelig" och därför inte är förmögen att leda USA. Framtiden får utvisa vad som sker, men visst kan det vara på sin plats att ändå ha ett sådant scenario i bakhuvudet när vi försöker analysera börsens framtid.

Utan att spekulera i de fundamentala orsakerna till den förhållandevis stabila börsen kan vi konstatera att avsaknaden av större nedrekyler sammanfaller med stabilt höga poäng från Volatility Average Points-indikatorn. Volatilitetsteorin under förra årets forskning som resulterade i V.A.P-indikatorn ser ut att hålla, låg volatilitet  sammanfaller med stabila uppgångsfaser. Så länge V.A.P håller sig på nivåer runt 80 eller högre är vi inte oroliga att börsen vänder nedåt. Historiskt har nedgångarna nästan alltid föregåtts av stigande volatilitet, något som snabbt detekteras av V.A.P och som visas i form av fallande poäng. Nivåer under 20 tolkar vi som en direkt säljsignal.
Vi är också mitt i den starka delen av börsåret, och en titt på Predictive Average visar en tydlig statistisk topp om knappt 3 månader, närmare bestämt under sista veckan i april. Det sammanfaller med månadsskifteseffekten som numera ligger minst 1 vecka tidigare än "förr". En bra tumregel är att det mesta av börsens uppgångar brukar ligga i andra halvan av månaden. From maj och framåt ser historiken betydligt mörkare ut även om det naturligtvis kan gå upp även under sommaren, men det är betydligt osäkrare. Det blir intressant att följa V.A.P-utvecklingen när vi närmar oss försommaren.Vi följer upp utvecklingen av nya Raptor Supermarket som snabbt tilldragit sig enormt intresse. Under veckan har vi själva bytt instrument för handel från traditionella  till minifutures BEST, av den enkla anledningen att man kan handla närmare finansieringsnivån utan problem. Det finns ingen anledning att handla för mer egna pengar än nödvändigt. Eftersom Raptor handlar med små delar av det totala tilldelade kapitalet behöver insatsen vara högre för att strategin ska gå tydligt med vinst. Därför är minifutures BEST ett perfekt val av instrument eftersom en mindre del av egen insats behövs, samtidigt som risknivån hålls konstant genom användningen av ETP Link som replikerar den exakta positionen i index. Vi har lagt upp ett nytt videoklipp som visar installationen av Raptor > 

Raptor Supermarket är nu inte längre än beta-strategi utan vi anser den vara färdig för officiell release under februari. Till höger ser vi lite av veckans handel.

Notera den höga aktiviteten när Raptor skalar in och ur sin position i takt med att prisnivåerna i gridsystemet passeras. 
Vi passar på att nämna att vi under förra veckan släppte en ny iPhone-app för de som vill få push-meddelanden till telefonen direkt från Autotrader.


Klicka för större bild

 
Nyheter