Efterbörsen 


Vi önskar alla en Glad Påsk!
Förra veckan uteblev Efterbörsen med anledning av Trading Expot i Kista samt att den här veckan är förkortad. Börssituationen håller sig enligt vårt grundscenario, vi har inte sett någon ökad volatilitet eller ändring i trenden. Det är relativt små dagliga rörelser som dominerar. 
Däremot närmar vi oss nu toppen av årscykeln, som i år ser ut att inträffa om ett par veckor. Om vi väger ihop års- och månadscyklerna får vi en topp den 27:e april. Årscykelns högsta värde har faktiskt redan passeras, men månadscykelns positiva tillskott gör att den sammanlagda toppen kommer senare. Det är ändå relativt små kursrörelser det rör sig om historiskt kommande två veckor, i storleksordningen någon enstaka procent. Den riskmedvetne kan alltså börja skala ur sina positioner redan nu om man vill följa årscykelmönstret. Det här gör också att vi inte tror det psykologiska motståndet vid 1600 kommer brytas i närtid. Ett troligare scenario är att ett nytt försök görs efter den statistiskt svaga perioden över sommaren. 

Det som talar mot att vi får några större sättningar är den ihållande låga volatiliteten. V.A.P-indikatorn visar i skrivande stund 100 poäng av 100 möjliga för OMXS30-index. Det tyder på att vi kan få en fortsatt stabil börs trots det svagare säsongsmönstret framöver.

De som följer oss varje vecka har sett att den egna handeln på bolagets KF har gått bra, vi ligger ca +45% upp hittills i år med en kombination av följande tre strategier:
  • Fear Greed - aktiestrategi som köper på Gap-öppningar nedåt och säljer av på 14-dagars högsta Close
  • Coda OMX - indexstrategi som utnyttjar veckocykler och letar lågpunkt i mitten av veckan och säljer fredagar
  • Raptor Supermarket - indextrategi som handlar enligt en enkel grid-logik
De tre strategierna analyserar marknaden på olika sätt och handlar dessutom olika instrument för att förbättra riskspridningen. Vi har hittills använt en hög hävstång för hela kontot - ungefär 5 ggr i genomsnitt under perioden. Innan påskhelgen sålde vi manuellt av alla "grids" som Raptor hade utom 1, som får ligga kvar till nästa vecka och utgöra basen för handeln. Anledningen är att vi vill att strategin ska ha likvida medel tillgängliga i händelse av nedgång nästa vecka. Helgen är lång och mycket kan hända innan börsen öppnar på tisdag. Coda tog inte någon position den här veckan. Fear Greed har två öppna positioner, en i VOLV-B och en i SKA-B. 

 
Nyheter
2021-04-02
I nästa NAS Access Live 22:a april kl 18:15 går vi igenom nya uppdateringen av Portfolio Mixer, in...
2020-12-01
Måndag 7:e dec kl 18:15 körde vi ett öppet webinar med detaljerna kring tävlingen som går ut på a...
2020-12-04
Börsuppgången har kroknat något senaste två veckorna, och vi räknar med att det kommer fortsätta var...
2020-11-30
Oslo Börs har gjort uppdateringar som innebär att aktier fått nya identifiers. För att det ska fo...
2020-11-23
Ikväll måndag 23:e nov kl 18:15 körde vi ett öppet info-webinar inför intensivkursen som är planerad...
2020-10-20
Vi lanserar en ny gratisstrategi för aktiehandel Conquest är en ny robot som handlar aktier...
2020-04-08
Torsdagen 16:e april körde vi ett öppet webinar för alla som vill lära sig mer om hur minifutures oc...
2019-12-02
Vi har uppdaterat Pluto-strategierna med klimatfilter enligt den tidigare välkända årscykeleffekten....