Efterbörsen 

Risk off
Veckan som gick bjöd på ett litet nedställ följt av återhämtning, i princip en fortsättning på den inslagna vägen. Vi har fortfarande några få dagars statistisk uppgång kvar enligt både års- och månadscykeln, men någon gång sent nästa vecka passeras datumet då index har toppat ur under de senaste 18 åren i genomsnitt. Det gör att vi själva kommer minska risken något. Kommande månad har tex varit stigande under endast 33% av de föregående 18 åren,  och genomsnittsavkastningen har legat kring -1,26%. Inget att skriva hem om kanske, men ändå en fingervisning om vad vi kan förvänta oss. Mot detta säsongsmönster talar fortsatt extremt höga poäng från Volatility Average-indikatorn, OMXS30 noterar sedan någon vecka konstant 100 poäng av 100 möjliga vilket historiskt har inneburit svagt stigande börs. Sammantaget förväntar vi oss alltså inga större nedgångar, men heller ingen stor uppgångspotential. Det bör kunna bli en trading-orienterad börs några månader framöver - vilket skulle passa strategier som tex Raptor och Coda alldeles utmärkt. I princip bör de flesta "mean reversion"-baserade strategier kunna fungera bra under liknande marknadsförhållanden. 


Vi får många frågor på vår egen portfölj, bla vilka strategier som handlar på kontot. Det är följande tre:
  • Fear Greed - aktiestrategi som köper på Gap-öppningar nedåt och säljer av på 14-dagars högsta Close
  • Coda OMX - indexstrategi som utnyttjar veckocykler och letar lågpunkt i mitten av veckan och säljer fredagar
  • Raptor Supermarket - indextrategi som handlar enligt en enkel grid-logik

När det gäller Raptor kan vi förstå intresset, strategin har gått fantastiskt bra sedan lansering, och det snabbt ökande antalet Raptor-användare kan enkelt ses i omsättningen för tex LONGOMX YH som är ett av instrumenten som handlas. 
Raptor har fått en uppgradering under veckan som gick, förbättringar i logiken som hanterar antalet andelar som säljs har gjorts, tillsammans med en momentumanalys som kan fördröja försäljning av grids under mycket starka uppgångar.

Klicka för större bild

Veckans kontoutveckling blev positiv och på årsbasis ligger nu vår egen handel upp ca 47%:


Nytt verktyg för dig som handlar småbolag
I veckan som gick lanserade vi också ett nytt verktyg för att hantera lågt omsatta aktier tex, där det ofta kan vara svårt att få köpt eller sålt hela positionen på en gång vilket i sin tur kan leda till att flera courtage-kostnader debiteras.

Vårt verktyg Fill or Wait analyserar orderdjupet för aktien och väntar tills den önskade volymen finns tillgänglig på det angivna priset, och då skickas hela ordern på en gång. Fill or Wait är gratis i Autotrader Bas.

Läs mer och ladda hem till Autotrader >

 
Nyheter