Efterbörsen

Trading-läge framöver

Veckan som gick bjöd på en rejäl styrkeuppvisning när det psykologiska motståndet vid 1600 (för OMS30) bröts med buller och bång i samband med franska valet. Ett lättnadsrally triggades även om resultatet fortfarande kan innebära att Frankrike väljer en EU-fientlig president i nästa valomgång. Opinionssiffrorna visar just nu på att det är osannolikt, och detta fick troligen marknaden att hoppa upp ordentligt. 

Rent tekniskt har vi nu passerat tre viktiga tidpunkter i vår analays:
  • Årscykeln som toppade runt den 27:e april
  • Månadscykeln som numera toppar runt den 29:e 
  • Veckocykeln som i genomsnitt innebär en toppnotering fredagar
Dessa tre avgörande brytpunkter sammanfaller i princip väldigt snyggt just den gångna veckan, och vi räknar med att styrkan kan avta redan kommande vecka. Mot detta talar fortsatt låg volatilitet som visserligen släppt från taket i V.A.P-indikatorn, men som ändå ligger klart över 80 - vår gräns för mycket attraktiv volatilitet vilket brukar innebära stigande kurser.
Sammanfattningsvis gör vi samma tolkning som förra veckan. Vi räknar inte med varken stora upp- eller nedgångar från den här nivån utan en mer trading-vänlig börs, möjligen med svag underton kommande 4-6 veckor då Predictive Average indikerar nedgång historiskt i storleksordningen -1,3% med en antydan till botten om ca 6-7 veckor. Innan dess tar vi själva inte några stora risker men låter strategierna arbeta på kontot i vanlig ordning, men med något reducerad insats.


April månad är nu över och vi kan sammanfatta årets fyra första månaders handel. Ni som följer oss vet att vi manuellt gick ur det mesta av våra öppna Raptor-positioner inför franska valet förra helgen. Det gjorde att vi missade en del vinst från veckans uppgång, men vi ansåg det inte värt att riskera något inför en så stor potentiell händelse som ett negativt valresultat hade kunnat innebära. Trots det har depån stigit med den lilla position som fanns kvar. Årets resultat så här långt:


Vi har också uppdaterat Autotrader den här veckan. Bl a har ett webfönster tillkommit som gör det möjligt att ha webbsidor öppna direkt i arbetsytan:


 
Nyheter
2021-04-02
I nästa NAS Access Live 22:a april kl 18:15 går vi igenom nya uppdateringen av Portfolio Mixer, in...
2020-12-01
Måndag 7:e dec kl 18:15 körde vi ett öppet webinar med detaljerna kring tävlingen som går ut på a...
2020-12-04
Börsuppgången har kroknat något senaste två veckorna, och vi räknar med att det kommer fortsätta var...
2020-11-30
Oslo Börs har gjort uppdateringar som innebär att aktier fått nya identifiers. För att det ska fo...
2020-11-23
Ikväll måndag 23:e nov kl 18:15 körde vi ett öppet info-webinar inför intensivkursen som är planerad...
2020-10-20
Vi lanserar en ny gratisstrategi för aktiehandel Conquest är en ny robot som handlar aktier...
2020-04-08
Torsdagen 16:e april körde vi ett öppet webinar för alla som vill lära sig mer om hur minifutures oc...
2019-12-02
Vi har uppdaterat Pluto-strategierna med klimatfilter enligt den tidigare välkända årscykeleffekten....