Efterbörsen 

Sidledes fram till Midsommar 
Förra veckan skrev vi om det plötsliga köptillfället som uppstod i samband med nedgången mot 1600 för OMXS30. Kursen studsade snabbt upp igen och vi ser fortfarande potential för vidare uppgång, men eventuellt först efter att de närmaste två veckornas svaga säsongsmönster får klinga av. Samtidigt har volatiliteten i det tidsperspektiv som vi mäter inte ökat, och därmed ser vi en dragkamp mellan svagt säsongsmönster och låg volatilitet. Sammantaget blir vår prognos att börsen sannolikt kommer röra sig sidledes kommande veckor. Man skulle också kunna säga en bra tradingbörs. Strategier som Raptor och Coda ser ut att få goda förutsättningar att göra vinst.

I diagrammet nedan ser vi Raptors handel sedan betaversionen släpptes i januari. Blå markeringar representerar säljtransaktioner medan gula markerar köp. Den rosa kurvan är ackumulerad och realiserad avkastning.

Nederst i diagrammet ser vi V.A.P-indikatorn, vars notering stabilt över 80 poäng har fortsatt senaste veckan även om vi faktiskt kan se en viss avmattning.


Vår egen handel
Skulle V.A.P-poängen falla ner mot 50-60 är det ett bevis på ökad volatilitet, något som i princip kan likställas med ökad nervositet. Det brukar inte vara bra för aktiekurserna, och i det läget kommer vi överväga hur vår egen exponering bäst kan minskas. Tillsvidare behåller vi vår nuvarande hävstång och kör vidare strategierna Raptor, Coda samt Fear Greed som vanligt på depån. Den manuella blankningen av Telia som vi nämnde för ett par veckor sedan har nu blivit utstoppad och vi har inga manuellt tagna positioner i depån. Återigen kan vi konstatera att den automatiska handeln har varit betydligt vassare än den lilla manuella del vi gjort. Vi kommer helt och hållet köra automatiskt framöver.

Vi passar också på att tipsa er som kör Raptor och ETP Link att updatera till senaste version av både strategin och verktyget. Vi har lagt till förbättrad logik för spread-kontroll samt snabbare hantering i fall en minifuture skulle bli tillfälligt "diskvalificerad". ETP Link försöker då hitta en ny kandidat redan nästa minut för att undvika onödigt glapp i exponeringen.


Bästa aktierobot senaste 12 månaderna!
TradeNex Viper blev bästa aktiestrategi senaste 12-månadersperioden med en loggad avkastning på +25,5%.

Det firar vi med en kampanj under maj månad:

Köp en Viper lifetime-licens och få 500 kronor rabatt

(krediteras efter beställning)


 
Nyheter
2021-04-02
I nästa NAS Access Live 22:a april kl 18:15 går vi igenom nya uppdateringen av Portfolio Mixer, in...
2020-12-01
Måndag 7:e dec kl 18:15 körde vi ett öppet webinar med detaljerna kring tävlingen som går ut på a...
2020-12-04
Börsuppgången har kroknat något senaste två veckorna, och vi räknar med att det kommer fortsätta var...
2020-11-30
Oslo Börs har gjort uppdateringar som innebär att aktier fått nya identifiers. För att det ska fo...
2020-11-23
Ikväll måndag 23:e nov kl 18:15 körde vi ett öppet info-webinar inför intensivkursen som är planerad...
2020-10-20
Vi lanserar en ny gratisstrategi för aktiehandel Conquest är en ny robot som handlar aktier...
2020-04-08
Torsdagen 16:e april körde vi ett öppet webinar för alla som vill lära sig mer om hur minifutures oc...
2019-12-02
Vi har uppdaterat Pluto-strategierna med klimatfilter enligt den tidigare välkända årscykeleffekten....