Efterbörsen

Vi önskar alla en solig sommar!
Det här blir sista Efterbörsen innan sommaruppehållet, och vi passar på att önska alla en riktigt härlig sommar! Börsen brukar gå lite mer oförustägbart under sommarmånaderna, och vi har ingen anledning att tro något annat i år. Visserligen är volatiliteten fortfarande väldigt låg, och det gör att vi inte tror på några avgörande kursrörelser på kort sikt. Marknaden ligger i en stabil bull-trend, och det kan mycket väl fortsätta ett bra tag till. Under tiden fortsätter vi utnyttja de svängningar som finns. Fram till Midsommar ser säsongsmönstret aningen svagt ut, så möjligen kan vi få ett bra köptillfälle närmaste veckan eller så. Endast 27% av de tidigare 18 åren har varit stigande kommande 10 börsdagar tex, genomsnittsutvecklingen (oavsett marknadstyp) har varit ca -1,6%. Därefter ser det ljusare ut igen och börsen brukar tex oftast stiga under juli månad. Förra veckan skrev vi om en möjlig antydan till ökad volatilitet eftersom V.A.P-indikatorn hade börjat släppa från taket, men under senaste veckan har den åter tom stigit något. Det tyder ändå på en "äkta" styrka i marknaden, och vi avskriver därmed "falsklarmet" tillsvidare, men kommer självklart att hålla ett öka på V.A.P under sommaren.

Vår egen handel
Ni som följt oss under våren vet att vi handlar på en företags-KF med Raptor, Coda samt Fear Greed-strategin. Det har gått bra för det mesta. Vi har endast gjort ett mycket litet antal manuella affärer i aktier, senast blankade vi Telia med en minishrt vilket var betydligt mindre lyckat. Positionen blev utstoppad och först i torsdags bokfördes transaktionen på depån, därav det lilla "jacket" i kurvan. Raptor och Coda gick däremot plus även den senaste veckan och har snart reparerat skadan. Av detta drar vi slutsatsen för egen del att det är bäst att låta bli att handla manuellt och överlåta det hela åt robotarna istället.

Vi ser också på olika platser på nätet att många kör Raptor med mycket hög risk - något vi absolut inte tycker är någon bra lösning. Visserligen har det gått väldigt bra senaste tiden, men den dagen ett bakslag kommer kan det bli kostsamt. Ett vanligt missförstånd är att låta Raptor handla minifutures för hela kapitalet på den aktuella depån. Då har man i praktiken ingen stoploss utan kan bli av med hela summan på kontot. Vi själva kör visserligen en hög hävstång för de minifutures som handlas, men vi handlar endast för en mindre del av depån. Därmed gör det inte så mycket om minifuture-positionen skulle bli utstoppad i händelse av en större marknadsrörelse som går emot strategin. Vi får tex många kommentarer i stil med:  -"Raptor handlar ju inte för hela kontot". Men i själva verkar har Raptor en marknadsposition som är upp till flera gånger större än hela kontot. De flesta skulle hålla med om att en "tight stoploss" oftast är bra, inte minst vid aktiehandel. Dra parallellen till Raptor-handeln, tänk inte på pengarna som ligger "lediga" på kontot utan på att stoploss-gränsen går vid det kapital som man handlat minifutures för. Det måste finnas kapital ledigt i händelse av en utstoppad position för att kunna fortsätta handla.Sommaruppehåll för Efterbörsen och telefonsupport
19:e juni inleder vi vårt sommaruppehåll och går på lite välbehövlig semester. Email-support och forum är i vanlig ordning öppet som vanligt. Även månadsbrevet kommer skickas ut under sommaren med månadsresultat för samtliga automatiska handelsstrategier, ev produktuppdateringar osv.

Efter 11:e augusti är vi tillbaka igen med laddade batterier och kickar igång höstens aktiviteter med Nordic Autotrading Society som vårt största projekt hittills. Läs mer och anmäl dig här >


 
Nyheter