Efterbörsen 

Köpläge på börsen
Börsen bjuder just nu på ett fint köptillfälle enligt vår analys. Vi har nu fem fallande dagar på raken för OMXS30 vilket är relativt ovanligt, speciellt i en lågvolatil bullmarket. Det har bara skett 47 gånger de senaste 16 åren, och av dessa noterades högre kurs nästa dag i 26 av fallen, dvs en hitrate på ca 55% för högre kurs. 

En av de stora anledningarna att vi ser alla dippar som köplägen just nu är den fortsatt rekordlåga volatiliteten. Titta exempelvis på V.A.P-indikatorn i diagrammet nedan, som står stadigt parkerad på 100 av 100 möjliga poäng - helt tack vare den extremt låga vollan.
Historiskt är det väldigt svårt att hitta tillfällen då börsen fallit speciellt mycket under låg volatilitet. Dessutom har vi en positiv årscykel framöver (kommande kvartal har historiskt inneburit ca +4,3% högre kurs i snitt), och så länge volatiliteten ligger kvar på den här nivån ser tolkar vi alla nedåtrekyler som utmärkta tillfällen att köpa in sig i marknaden.


Vår egen handel
Raptor har åter skalat in sig under de senaste dagarna och ligger åter fullinvesterad. Eftersom volatiliteten är låg blir avståndet mellan "griddarna" också lågt. Det gör att Raptor kommer in fullt ut snabbare i marknaden än normalt. Nu ligger strategin kvar och avvaktar ny uppgångsfas. Till vänster ser vi depån där både Raptor och Coda körs, och till höger endast Raptor - med betydligt högre hävstång. 

    
WinTrade stängs ner 
Vi har fått en del frågor om WinTrade som kommer stängas ned 1:a december. Prisfeeden som Autotrader använder kommer från det som i dagligt tal kallas WinTrade-abonnemang. Det har inget att göra med själva WinTrade-appen som stängs. Prisfeeden till AT kommer fortsätta fungera precis som vanligt även efter att WinTrade stängts. Användare behöver inte göra något. 

Nordic Autotrading Society
Det är hög tid att anmäla sig till vårterminen 2018, vi planerar att starta nästa kurs i slutet av januari. 

 
Nyheter
2021-04-02
I nästa NAS Access Live 22:a april kl 18:15 går vi igenom nya uppdateringen av Portfolio Mixer, in...
2020-12-01
Måndag 7:e dec kl 18:15 körde vi ett öppet webinar med detaljerna kring tävlingen som går ut på a...
2020-12-04
Börsuppgången har kroknat något senaste två veckorna, och vi räknar med att det kommer fortsätta var...
2020-11-30
Oslo Börs har gjort uppdateringar som innebär att aktier fått nya identifiers. För att det ska fo...
2020-11-23
Ikväll måndag 23:e nov kl 18:15 körde vi ett öppet info-webinar inför intensivkursen som är planerad...
2020-10-20
Vi lanserar en ny gratisstrategi för aktiehandel Conquest är en ny robot som handlar aktier...
2020-04-08
Torsdagen 16:e april körde vi ett öppet webinar för alla som vill lära sig mer om hur minifutures oc...
2019-12-02
Vi har uppdaterat Pluto-strategierna med klimatfilter enligt den tidigare välkända årscykeleffekten....