Efterbörsen 

Reject från volymstöd
Det blev ett tydligt reject från marknaden när OMXS30 testade volymstödet runt 1595 för någon vecka sedan. Samtidigt har volatiliteten ökat som vi skrev om i förra veckans Efterbörs. Vi tolkar det som att nervositeten tilltagit och att risken för större nedgångar ökat. Dessutom stängde december under årsmedelvärdet. I skrivande stund ligger OMXS30 tydligt ovanför årsmedelvärdet igen och om januari stänger på norrsidan om MA12 blåser vi faran över. 
V.A.P-poängen för OMXS30 har fallit ner till ca 65-70 och det är nära mitten av skalan vilket ska tolkas som signal om "trading-börs". Vi räknar alltså inte med någon tydlig trend närmaste tiden, utan att index kommer sannolikt skvalpa fram och tillbaka mellan sina olika stöd- och motståndsnivåer. Dessa syns tydligt i volymprofilen till höger i diagrammet nedan. Den gångna veckan nådde kursen lågvolymområdet 1625-1635, och här utgår vi ifrån att vi får någon form av reaktion - kursen kommer sannolikt inte att stanna kvar någon längre tid inom detta intervall. På ovansidan hittar vi volymtoppen runt 1645 som utgör en "magnet". Kanske kan vi nå dit under kommande vecka. Om det inte sker utan kursen istället rejectas nedåt från nuvarande nivå väntar stöd i form av lågvolym från 1612 och nedåt till 1590. Det är osannolikt att hela det stödområdet bryts i det korta perspektivet.
Årscykeln pekar visserligen nedåt kommande två veckor, men därefter vänder cykeln uppåt igen och vi räknar med att mönstret återupprepas precis som tidigare år.

Nordnet Live 15:e februari
Förberedelserna inför årets Nordnet Live på Stockholm Waterfront pågår för fullt, vi hoppas vi får se så många som möjligt av er på plats den 15:e februari!


 
Nyheter