Efterbörsen 

Maj stängde under årsmedel
Trots att det såg väldigt starkt ut ett tag mitt i månaden slutade maj med att stänga under årsmedelvärdet. Det stärker vårt bear-scenario och vi håller fast vid prognosen om fortsatt fallande kurser över sommaren. Vi har nu 6 raka månader som stängt under 12-månaders medelvärde. Under samma tid har volatiliteten ökat markant från de rekordlåga nivåerna vi såg under 2017. Det är en klassisk bear-signal. Varje gång det hänt de senaste 30 åren har börsen vänt ned, ibland inte speciellt mycket men ändå nedåt. Hur länge det kommer att pågå är omöjligt att säga, men ett första tecken på att en bear-market närmar sig slutet är starkt stigande volatilitet som toppar ut i någon form av panik. Alternativt klingar det bara av och vi får en första månadsstängning över årsmedel igen. 

I diagrammet nedan ser vi utvecklingen från hösten 2014 fram till nu, och den hittills högsta toppen hos OMXS30 som sattes i april 2015 tillsammans med förra toppen från november 2017 bildar en fallande motståndslinje som nu ligger runt ca 1675. Det är en bra bit dit, men vi kan hålla linjen i minnet den dagen index vänder upp igen.  Om index däremot fortsätter nedåt väntar intressanta kursnivåer runt 1490 där ett massivt stöd i volymprofilen återfinns, följt av fler stödnivåer runt 1430 samt ännu längre ned vid 1320. Det ligger "kursmagneter" vid 1520, 1460 samt 1390, dvs nivåer där omsättningen tidigare varit hög. Priset tenderar att återvända till dessa nivåer.

Inför Nordic Autotrading Society hösten 2018
På torsdag 7:e juni kl 18:00 kör vi ett öppet webinar inför augustis kursstart. Alla som är intresserade är välkomna att delta och ställa frågor om utbildningen osv. 

Anmäl dig kostnadsfritt här >

   Vad är Nordic Autotrading Society?
   Vad ingår i utbildningen?
   Hur fungerar det rent praktiskt?
   Förlängningsmöjligheter för nuvarande kursdeltagare som vill förlänga sitt klubbmedlemskap
   Frågor och svar 
Nyheter