Efterbörsen

Nu blir det andra bullar
Efterbörsen är tillbaka efter sommaruppehållet. Vad har då hänt på börsen under tiden? Det mest påtagliga från vår synvinkel är att OMXS30 nu åter tolkas som "Bullish" enligt våra båda huvudindikatorer, V.A.P samt 12-månaders medelvärde. 
Redan i slutet av juni slog V.A.P-poängen över 80-gränsen vilket i sig är en stark köpsignal (index har stigit nästan 80 punkter sedan dess). Men vi kräver som bekant ännu en indikator på rätt sida gränsen för att definitivt kunna säga att vi har en Bull-market. Det fick vi med månadsstängningen juli/augusti där slutkursen för månaden hamnade ovanför årsmedelvärdet för första gången sedan december. Vi kan därmed säga att våra kriterier för Bull-market är uppfyllda, se bilden nedan till vänster.

En titt på säsongsmönstret ger oss också goda förutsättningar för fortsatt uppgång framöver. På bilden till höger nedan syns tydligt hur den tjocka violetta Predictive Average-kurvan kommer vända uppåt inom några få dagar, och därefter hålla kursen uppåt. Det är resultatet av att indexutvecklingen de senaste 18 åren i genomsnitt har vänt inom någon vecka from skrivande stund. Det återstår såklart att se om det händer igen, men de statistiska förutsättningarna är goda: 
Kommande kvartal har OMXS30 i genomsnitt stigit +1,6% och har varit stigande under 72% av de senaste 18 åren under perioden. Även kommande månad är utvecklingen historiskt positiv i genomsnitt. Om 6 månader står OMXS30 i genomsnitt +4,6% högre. 


Inför kursstarten med Nordic Autotrading Society hösttermin 2018
I torsdags spelade vi in ett informationswebinar för alla som är intresserade av att veta mer om höstens kursstart. Fokus blir på mer renodlad daytrading och kortsiktig handel. Eftersom webinaret blev fullbokat har alla som varit intresserade inte kunnat vara med. Däremot går det ju fint att titta på inspelningen här >Ny aktierobot - ROC and Roll
Vi kommer inom kort att presentera en ny aktieplaceringsstrategi, ROC and Roll, som baseras på Rate of Change och är en rullande portfölj tänkt att själv hitta de starkast trendande aktierna och alltid inneha vinnarna medan svagare aktier säljs ut. Vi får väldigt goda resultat med tex MidCap-aktier där det nästan alltid finns ett antal som går mycket starkt.
Vi kommer presentera den närmare på vår Traders Pub i samarbete med Nordnet.
Läs mer och anmäl dig kostnadsfritt till träffen här >

 
Nyheter
2021-04-02
I nästa NAS Access Live 22:a april kl 18:15 går vi igenom nya uppdateringen av Portfolio Mixer, in...
2020-12-01
Måndag 7:e dec kl 18:15 körde vi ett öppet webinar med detaljerna kring tävlingen som går ut på a...
2020-12-04
Börsuppgången har kroknat något senaste två veckorna, och vi räknar med att det kommer fortsätta var...
2020-11-30
Oslo Börs har gjort uppdateringar som innebär att aktier fått nya identifiers. För att det ska fo...
2020-11-23
Ikväll måndag 23:e nov kl 18:15 körde vi ett öppet info-webinar inför intensivkursen som är planerad...
2020-10-20
Vi lanserar en ny gratisstrategi för aktiehandel Conquest är en ny robot som handlar aktier...
2020-04-08
Torsdagen 16:e april körde vi ett öppet webinar för alla som vill lära sig mer om hur minifutures oc...
2019-12-02
Vi har uppdaterat Pluto-strategierna med klimatfilter enligt den tidigare välkända årscykeleffekten....