Efterbörsen

Motståndslinje närmar sig
OMXS30 har fortsatt visa styrka senaste veckan, men närmar sig en fallande motståndslinje som sammanbinder topparna från april 2015 med november 2017. Det återstår att se vad som händer vid ett eventuellt test av nivån, men tillsvidare har vi fortsatt höga V.A.P-poäng och index ligger över årsmedelvärdet vilket är positivt. Dessutom går vi from nu in i den statistiskt positiva delen av årscykeln. Beräknat på de föregående 18 åren har OMXS30 stigit i genomsnitt en knapp procent kommande kvartal och knappt 4% kommande 6 månader. Just kvartalsutvecklingen är intressant då den har varit positiv för inte mindre än 78% av de 18 åren.

Volatiliteten som ökade under början av 2018 har stabiliserats och visar tom tendens att åter minska, vilket styrker antagandet att vi kommer få se en fortsatt bullish utveckling. Vi räknar med att det historiska mönstret återupprepas i händelse av en ny nedgång - volatiliteten kommer öka först och därefter faller index.


ROC and Roll - preview
Inom kort lanserar vi vår nya placeringsalgo för aktier, ROC and Roll - som blir tillgänglig gratis i Autotrader Bas. Den kommer både som helautomatisk handelsrobot (perfekt för månadsspar) och som kalkyl så att man enkelt kan bygga en egen arbetsyta med Kalkylforskaren som bas. På så vis blir det enkelt att hitta de starkast trendande aktierna för tillfället om man föredrar att handla manuellt. Nedan syns ett exempel på hur det kan se ut. Ratingkurvan är rent matematisk helt utan fundamentala inslag och andra          Klicka för större bild
"bedömningsmoment" för att undvika godtycklighet. 


Sista chansen att haka på Nordic Autotrading Society-starten i början av september
Du har fortfarande några dagar att anmäla dig till höstens kursstart med NAS. Sista augusti stänger vi bokningsmöjligheten. Nedan följer ett litet axplock av vad vi går igenom och studerar på djupet i NAS.

   Lär dig grunderna för hur automatiska strategier konstrueras
   Vi tittar på olika tekniska analysmetoder för att avgöra börsklimat och hitta statistiska övertag   

   Riskhantering och money management - risk är viktigt och nödvändigt men måste hanteras klokt
   Driftsätt och exekvera automatiska strategier på bästa sätt
   Lär dig undvika de vanligaste fällorna vid backsimulering
   Välj rätt instrument till rätt strategi - maximera förhållandet mellan avkastning och risk
   Psykologiska aspekter vid automatisk handel
   Delta i forumgrupper med andra NAS-deltagare


 
Nyheter