Efterbörsen

Björn-rallyt över?
Vi har sett en stark börs sedan årsskiftet med en återhämtning på 11% sedan botten. Men eftersom månadsstängningarna fortfarande ligger under årsmedel och V.A.P-indikatorn ligger nära 20 nivån tolkar vi det som ett klassiskt björnrally - en kortare tids uppgång i bear market. Med senaste veckans utveckling där motståndsnivån vid 1560 träffades (där bl a årsmedelvärdet också hittas) och höll emot blir bedömningen att rallyt kan vara över för den här gången, åtminstone på kort sikt. RSI har börjat bli överköpt dessutom. 

En titt i volymprofilen till höger i diagrammet nedan visar hur snyggt motståndet vid 1560 satte stopp för framfarten just nu, och om rekylen nedåt fortsätter ser vi stöd vid 1500 och 1480. Sammanfattningsvis har vi en situation där den långsiktiga trenden är nedåt medan årscykeln pekar uppåt närmaste två månaderna ungefär. Det återstår helt enkelt att se vad det innebär i utveckling, men som alltid när volatiliteten är förhöjd brukar korta tidshorisonter på placeringarna vara bra. En snabb vinst är bättre än en långsiktig förlust. Av den anledningen har vi senaste tiden fokuserat mer på kortsiktiga handelsstrategier, bla i Portfolio D (Daytrading) som redovisas under NAS Access där inga positioner innehas över natten.
Tre nya strategier i NAS Access
Nu finns tre nya strategier tillagda i NAS Access-menyn.
  • NeoFlex som handlar OMXS30 indelat i fem grids men alltid säljer hela positionen
  • 10 Pound som använder klassisk teknisk analys för att hitta köp- och säljlägen (inkl blankning)
  • Gold Miner - analyserar guldkursen och handlar minifutures via ETP Link. Långsam strategi som också använder fem grids för att skala in position men alltid säljer hela.

 
Nyheter