Efterbörsen

Två steg framåt - ett steg bakåt
En typisk bull-trend fungerar som någon slags dans - två steg framåt och ett steg bakåt. Det vi ser nu för OMXS30 är samma sak - två steg uppåt och ett steg nedåt. Efter det tappra försöket att etablera kursen ovanför 1600-nivån varaktigt avslutades veckan med en rejäl sättning nedåt genom stödområdet runt 1600. Det skedde snabbt, vilket det oftast gör när man går förbi ett uttalat lågvolymområde i volymprofilen. 
Nästa stödnivå väntar vid 1560 och syns även den tydligt i volymprofilen. Den sammanfaller dessutom med årsmedelvärdet vilket gör att vi räknar med att stödet kommer hålla för ett test under kommande vecka.

Notera gärna hur månadscykelns sannolikhetskurva toppade ca 6 börsdagar innan nedgången tog fart. Vi skrev om den i Efterbörsen den 9:e mars för er som vill titta tillbaka. Arkivet för tidigare Efterbörsen-analyser finns här >
Vi skrev bl a om bästa datum för entry enligt månadscykeln som just nu visar högsta chans till vinstaffär om man går in den 12:e i månaden med en placeringshorisont på 6 börsdagar. Kursen för OMXS30 toppade ut den 20:e mars, dvs exakt 6 börsdagar från entry. Det var kanske mer tur än skicklighet, men visar ändå att man kan använda månadscykeln i sin trading som statistikunderlag. Just nu i skrivande stund visar sannolikhetskurvan endast ca 33% chans för högre kurs om 6 börsdagar. Vi har i princip månadens bästa sannolikhet för nedgång närmaste vecka. Det återstår att se om det stämmer, men nog ser det bäddat ut för ett test av stödet runt årsmedelvärde kommande dagar. Nedgången påverkas naturligtvis också av utdelningarna kommande veckor. 
Nyheter