Efterbörsen

Positiv månadsavslutning
Juni stängde klart ovanför årsmedelvärdet för OMXS30 och det är alltid ett styrketecken. Nivåerna runt 1570 är vår vägdelare mellan bullish och bearish just nu. Så länge index håller sig över den nivån är vi positivt inställda. Under veckan som gick testades också stödnivån runt 1595 ytterligare en gång och har klarat sig galant så här långt. OMXS30 är för tillfället instängt mellan 1595 och motståndet vid 1635 som syns tydligt i volymprofilen. Vi räknar med att ett utbrott åt något håller sker inom kort eftersom denna range är väldigt smal. En titt på årliga genomsnittet skvallrar om att kommande två veckor kan bli positiva med en genomsnittlig uppgång på ca +1% historiskt (senaste 18 åren). Någonstans under mitten av juli börjar dock genomsnittet mattas av för att åter börja falla fram till mitten eller slutet av augusti ungefär där en mer intressant vändpunkt finns som ofta utgör startskottet för den genomsnittliga höstuppgången. Det återkommer vi naturligtvis till när Efterbörsen är tillbaka i augusti efter sommaruppehållet. 

I diagrammet nedan ser vi den genomsnittliga årscykeln som gråstreckad kurva och den förskjutna violetta Predictive Average-kurvan (3 månader in i framtiden). Index har följt genomsnittet relativt bra i år. 
Predictive Average-analysen finns också som screeningfilter i Kalkylforskaren i Autotrader och kan ofta ge en bra fingervisning om vilket håll en aktie tenderat att gå i genomsnitt kommande veckor och månader baserat på historiska genomsnittet. Titta på YouTube-klipp här >
 
 
Nyheter
2020-10-20
Vi lanserar en ny gratisstrategi för aktiehandel Conquest är en ny robot som handlar aktier...
2020-10-17
Oroligt för USA-index Vi har sett en anmärkningsvärt stark återhämtning hos många ledande aktieind...
2020-05-06
Onsdag 13:e maj kl 18:00 kör vi nästa NAS Access Live, öppet webinar där vi kommer gå igenom Crash P...
2020-04-08
Torsdagen 16:e april körde vi ett öppet webinar för alla som vill lära sig mer om hur minifutures oc...
2020-03-26
I dessa tider sitter många hemma och jobbar, och har kanske andra möjligheter att också utnyttja vol...
2019-12-09
Vårens utbildning NAS VT20 har startat - vi går på djupet med riskhantering, hittar statistiska edga...
2019-12-02
Vi har uppdaterat Pluto-strategierna med klimatfilter enligt den tidigare välkända årscykeleffekten....
2019-06-09
Vi lanserar en ny gratisrobot som kan handla nästan vilka tillgångar som helst för att nå max...