Efterbörsen

Målkurs 1800 nästan uppnådd för OMXS30
I Efterbörsen den 19:e oktober skrev vi om chanserna för OMXS30 att nå 1800 inom snar framtid. Nu är vi nästan där, efter ännu en stark vecka med högre noteringar. Volatilitetsindexet V.A.P (Volatility Average Points) har signalerat styrka sedan 25:e oktober baserat på enbart just volatiliteten. Säsongsmönstret har varit positivt sedan ännu tidigare, men det finns fortfarande potential för ytterligare uppgång även om den genomsnittliga årsutvecklingen ser något svagare ut framöver. Kommande månad har historiskt avkastat ca 0,8% för OMXS30 medan kommande kvartal bjuder på i genomsnitt +3,4%. 

Längst ned i diagrammet ser vi V.A.P-indikatorn och kan notera att poängen just nu ligger runt 75-80 för OMXS30, dvs klart positivt och attraktivt hur "ägandesynpunkt". Sammanfattning av börsåret 2019
Med fokus på automatisk handel ser vårt 2019 ut så här:

 
Portfolio Free handlad på skarpt konto med Nordnets courtagefria minifutures   MTX Pluto handlad på skarpt konto hos med Nordnets courtagefria unlimited turbos

Portfolio Free som enbart består av gratisstrategier som ingår i Autotrader Bas har varit relativt volatil, speciellt i början av året. Det berodde på att övervägande delen av strategierna har hög beta-exponering. I maj kompletterades portföljen med Smart Beta som även handlar tillgångar som valutor och råvaror. Dessa korrelerar i mindre grad med den generella börsutvecklingen vilket hjälper till att minska portföljens volatilitet som helhet. Vi fortsätter vikta ned beta-exponeringen över tid och ökar vikten för övriga tillgångar med syfte att sikt mot en mer neutral portfölj. Minskad korrelation med börsen kan ge ökad riskjusterad avkastning.
Läs mer om Portfolio Free >

MTX Pluto daytrading-portfölj startades i maj och råkade nästan direkt ut för en drawdown som dock återhämtades ganska snabbt. Pluto består av 10 delstrategier varav 5 kan köpa DAX-index och 5 kan blanka. Inga positioner innehas över natten då Pluto är en ren daytrading-robot. Det gör dels att avkastningen normalt inte kan tävla med ett skenande index, men å andra sidan vinner man fördelen att korrelationen med börsen blir betydligt mindre. 
Läs mer om MTX Pluto >

Vi önskar alla våra läsare och kunder en riktigt God Jul och Gott nytt år! Efterbörsen är tillbaka i januari.

 
Nyheter