Autostock

Sylvass börsanalys

Senaste nyheterna

GalaxyGalaxy är en multi-edge-strategi för DAX-index som utvecklades i den tidigare utbildningen HT18. Strategin har utökats i omgångar med fler edgar som exekveras simultant och vägs samman till en gemensam nettoposition som handlas i form av minifutures.

En mängd olika typer av analys används, bl a breakout-strategier, mean reversion, kalenderanomalier, adaptiv analys (backtrack) osv. Olika placeringshorisonter används också och Galaxy gör normalt flera positionsbyten varje dag, även om vissa edgar ligger kvar över natten.
      
Galaxy består av ett större antal ordermodeller som ansluts till DAX-index. Den stora mängden kod som analyserar indexrörelserna gör att Galaxy trivs bäst på en egen Autotrader-installation, tex en instans på en VPS. Vi rekommenderar starkt att man inte exekverar andra strategier på samma installation av prestandaorsaker.

Sedan mars 2023 är Galaxy tillgänglig i Select-paketet.

Strategin är lämplig att ingå som en mindre del i en större portfölj.


Att ansluta Galaxy
Galaxy använder många olika analysmetoder och indikatorer för de olika edgarna. För att det ska fungera som designat behöver följande saker finnas på plats innan inkoppling:
  • Du behöver godkänt kunskapstest hos Nordnet för avancerade ETFer - vissa av dessa används för analysen
  • Du behöver aktivera realtidsdata för USA hos Nordnet (Mina sidor > Mina tilläggstjänster > USA)
  • Ladda ner instrumentlistan Common Assets i Autotrader via Hjälp > Uppdatera aktielistor
  • Kontrollera att du får live-data på TLT(19), VIXY, SIX-Gold, D-BRENT-1
  • Ladda hem 100 dagars historik på alla ovanstående instrument plus B-IDX-DAXI
  • Anslut samtliga Galaxy-modeller till B-IDX-DAXI på testkontot som du skapat för Galaxy
  • Insatsen styrs från testkontot och de flesta av edgarna använder 0,25 - 0,5 ggr testkontot, det betyder att kontot behöver vara minst 4 ggr så stort som 1 andel B-IDX-DAXI kostar för att kunna ta position.
  • Tänk på att inte köra för stort testkonto, det kan tidvis vara många edgar som ligger i marknaden samtidigt och varje edge handlar för uppåt 0,5 ggr testkontot. Det kan alltså övertrasseras många gånger och det sammanlagda kapitalet är det du har i marknaden.

För utförlig information om simulerat resultat hänvisar vi till Excel-verktyget Portfolio Mixer där samtliga handelsstrategier finns och du har möjlighet att sätta samman en portfölj av strategier och studera historiskt utfall.