Efterbörsen

Stockholmsbörsen fortsatt stark
Det ser bra ut för OMXS30 - kursen har stigit även senaste veckan och nu åter nått vår fallande motståndslinje från 2015. Det blev inget brott upp genom den nivån innan veckan hann ta slut, men som vi skrivit om de senaste veckorna är vår bedömning att det endast är en tidsfråga innan kursen är etablerad på ovansidan av 1675. 

V.A.P-indikatorn ligger stadigt runt eller över 80-nivån som är ett mycket tydligt kännetecken för en bull-market historiskt. Dessutom är kursen på tryggt avstånd över årsmedelvärdet. Det är våra två huvudkriterier för att avgöra börsklimatet. Andra analytiker använder ofta betydligt fler villkor och indikatorer, men vi gillar att hålla analysen enkel och robust. Vi behöver inte fler saker för att avgöra om börsen är uppåt eller nedåt. Säsongsmönstret för OMXS30 ser också bra ut framöver, med en tydligt övervikt mot stigande kurser de flesta av de senaste 18 åren tex kommande kvartal och halvår. 

Det ser däremot betydligt mörkare ut för DAX-index - inte just ur säsongsmönsterperspektiv som är mycket positivt - men de båda andra indikatorerna visar tydligt på svaghet. Kursen ligger stadigt under årsmedel, och volatilitetsanalysen med V.A.P som indikator säger "trading-beteende" utan tydlig trend. I bilden till höger ser vi DAX-index senaste året och hur trenden har varit svag i princip hela perioden. Under de senaste månaderna har kursen mestadels noterats under årsmedelvärdet (rosa kurva). Vi ser några starka stöd i volymprofilen strax under nuvarande nivå, dessa skulle kunna skapa möjligheter att åter skicka upp DAX på högre nivå, speciellt kommande månader när årscykeln ligger i sin positiva fas. Men det är tätt mellan motståndsnivåerna i samma volymprofil, så vi är skeptiska till DAX just nu. 


Klicka för större bild

Klicka för större bild
 

Några intressanta aktier just nu
I samband med att vi lanserade ROC and Roll-strategin för ett par veckor sedan släppte vi också en kalkyl till Kalkylforskaren som snabbt och enkelt visar de anslutna aktiernas Rating enligt ROC-analysen. Vi har kört den idag och hittat tex följande tre intressanta kandidater från MidCap- och LargeCap-listan:

SOBI - får 180 poäng enligt vår ROC and Roll-analys. Det syns tydligt när vi tittar på aktiekurvan med MA50 och MA200 inlagda. Stabil upptrend under lång tid, med rekyl nedåt senaste tiden som skapar bra köpläge.
Klicka för större bild
BEIJ B - noterar fortfarande höga poäng men ROC-kurvan har börjat falla och efter den fantastiska resa aktien gjort kan det vara läge att överväga att ta hem vinsten, åtminstone tillfälligt.
Klicka för större bild
FPAR - kommer från lägre poäng men som ökar stadigt sedan ett par månader. Det kan vara början på en lägre uppåtgående trend men vi håller koll på hur ROC-kurvan utvecklas. 
Klicka för större bild
 
Nyheter
2021-04-02
I nästa NAS Access Live 22:a april kl 18:15 går vi igenom nya uppdateringen av Portfolio Mixer, in...
2020-12-01
Måndag 7:e dec kl 18:15 körde vi ett öppet webinar med detaljerna kring tävlingen som går ut på a...
2020-12-04
Börsuppgången har kroknat något senaste två veckorna, och vi räknar med att det kommer fortsätta var...
2020-11-30
Oslo Börs har gjort uppdateringar som innebär att aktier fått nya identifiers. För att det ska fo...
2020-11-23
Ikväll måndag 23:e nov kl 18:15 körde vi ett öppet info-webinar inför intensivkursen som är planerad...
2020-10-20
Vi lanserar en ny gratisstrategi för aktiehandel Conquest är en ny robot som handlar aktier...
2020-04-08
Torsdagen 16:e april körde vi ett öppet webinar för alla som vill lära sig mer om hur minifutures oc...
2019-12-02
Vi har uppdaterat Pluto-strategierna med klimatfilter enligt den tidigare välkända årscykeleffekten....