Efterbörsen 

Volatility Average Points indikerar trading-börs
Vi har nu passerat den genomsnittliga tidpunkten på året då index vänder nedåt inför sommaren. Volatiliteten har minskat något senaste veckorna, V.A.P-indikatorn har lämnat sina lägsta nivåer och indikerar för tillfället "trading-börs". Poäng under 20 är direkt negativt, medan poäng över 80 indikerar tydlig Long-signal. Just nu ligger V.A.P för OMXS30 runt 33 och värden mellan 20 och 80 tolkar vi som bra trading-förusättningar. Man kan också se det som att OMXS30 är "33% attraktivt att äga" just nu. I praktiken innebär det att det ofta är lämpligt att ta hem vinster snabbare än att försöka rida trender, även om det naturligtvis förekommer fina "löpor" på flera dagar osv. Den lite mer slagiga handeln senaste veckan är ett typexempel på vad vi gissar kommer fortsätta över sommaren. 

OMXS30 testade på nytt volymmotståndet 1590-1600 i onsdags/torsdags, men säljare tog snabbt kommandot på nytt och pressade ner kursen. Nu återstår det att se om nya försök görs nästa vecka eller om marknaden till slut accepterar att index ligger under årsmedelvärdet. Sedan 1:a februari har vi en klar Bear-signal för OMXS30 som vi håller oss till vi får en månadsstängning över årsmedelvärdet som efter månadsskiftet april/maj nu parkerat sig vid ca 1591. Det sammanfaller väldigt snyggt med volymmotståndet samt även 200-dagars medelvärde.


Månadsresultat sammanställda
Crescendo och Alpha Shark går starkt just nu med +4,48% resp +4,17% för april. Crescendo, vår långsammaste strategi, har genererat +10,8% hittills i år utan hävstång medan Alpha Shark ligger +20,2% plus samma period (hävstång 2 i vårt exempel). Crescendo är med sitt låga tempo perfekt som vägvisare för tex en PPM-portfölj. Man hinner lätt med att positionera sig manuellt när signal triggas. Det går också bra att handla Crescendo helt automatiskt med ETP Link som kan replikera positionen till minifutures på skarpt konto. Crescendo ingår som standard i Autotrader Bas.

Vi har uppdaterat våra diagram för indexstrategierna så att det är enklare att jämföra med OMXS30. Exempel:


 
Nyheter
2020-01-18
Bull-trend ser ut att fortsätta Den starka börsutvecklingen fortsatte även den gångna veckan och O...
2020-01-15
Handelsresultaten för standardstrategier för december är sammanställda och återfinns på den här si...
2019-12-09
I januari startar NAS VT20, vårens utbildning där vi går på djupet med riskhantering, hittar statist...
2019-12-02
Vi har uppdaterat Pluto-strategierna med klimatfilter enligt den tidigare välkända årscykeleffekten....
2019-11-25
From idag fredag och under helgen får alla som tecknar NAS Access hela första kvartalet i rabatt!...
2019-11-03
Nu är det äntligen dags för första öppna webinaret där vi presenterar NAS Access. Onsdag kväll (6:e ...
2019-10-16
Nu finns NAS Access i tre olika prisnivåer Därmed kan alla hitta sin nivå, något som ökar tillgängli...
2019-06-09
Vi lanserar en ny gratisrobot som kan handla nästan vilka tillgångar som helst för att nå max...