Autostock

Sylvass börsanalys

Senaste nyheterna

Instruktionssida Autotrader

Nedan har vi samlat länkar och instruktioner för att göra det enkelt för dig att komma igång med Autotrader.
Först och främst, tack för att du köpt Autotrader!
Du har valt ett av marknadens mest kraftfulla analysprogram, och ett av väldigt få som har integrerad orderläggning.

Installationen sker enligt beskrivningen nedan. Du är strax igång med din Autotrader! Om du behöver hjälp, tveka inte att kontakta oss!

/AutostockLogga in på Autotrader Cloud

Om du beställt online-versionen av Autotrader har du fått inloggningsuppgifter till en Cloud VPS där allt är förinstallerat. För att logga in används Anslutning till fjärrskrivbord, eller motsvarande RDP-app på MAC, iPad osv. På en PC hittar du anslutningen genom att skriva "fjärr" i sökfältet. Klicka på "Anslutning till fjärrskrivbord" och ange följande:

 • IP-adressen/Host name du fått från oss
 • Användarnamn = Administrator eller admin beroende på servertyp
 • Lösenord som du fått från oss

Nu kan du ansluta till Cloud VPSen och bekräfta anslutningen. När du loggat in på VPSen syns Autotrader som frågar efter inloggningsuppgifter till ditt Nordnet-konto. Tänk på att kontrollera så att svenskt tangentbord är valt (längst ner till höger i aktivitetsfältet), annars kanske inte alla tecken i Nordnet-lösen stämmer.
Du hittar fler tips och tricks för Cloud-tjänsten i det inspelade webinaret, episod 19 och 21, på den här sidan >Lokal installation

Ladda ner och kör installationspaketet (endast om du installerar lokalt på PC)

Om du har en tidigare installation på datorn som du vill ta bort helt, kör avinstallation först >
Ladda ner installationspaket för Autotrader >

 • Installationsprogrammet frågar efter ditt kundnr och lösenord som du fått av oss
 • Filer laddas ner och installeras
 • Du blir ombedd att svara Ja på två frågor om att köra "Windows redistributable runtime"-miljö
 • Installationsfiler tas bort


Brandväggar och virusprogram
Autotrader behöver ha full access till Internet, och vi rekommenderar starkt att virusprogrammet ställs in noga för att tillåta all trafik in och ut från programmet. Om det tex är inställt på att scanna igenom all internettrafik i realtid kommer problem sannolikt att uppstå eftersom det uppstår fördröjningar och liknande, en del data kanske blockeras osv. Om du upplever problem med Autotrader bör du först kontrollera inställningarna för både virusprogram och brandvägg. Vi rekommenderar endast användning av Windows eget Defender som dessutom är gratis.


Innan uppstart
Om du har flera konton under samma login-uppgifter hos Nordnet är det viktigt att något av dessa konton är förvalt som huvudkonto, dvs det konto som först visas efter inloggning. Om du är osäker på om du har valt huvudkonto kan du logga in hos Nordnet, klicka på Mina sidor > Min profil och inställningar. Välj ett av dina konton och Spara. Nu är det klart att starta Autotrader. Förvalt konto är också det konto som debiteras med avgifter för realtidskurser från Nordnet.
Debitering av realtidsdata startar när du loggar in med Autotrader.

Inställningar i Windows
Vi rekommenderar också starkt att man sätter Windows zoom-läge till 100% för att undvika problem med grafer och trendlinjer. Du hittar inställningen via Windows Start-meny > Inställningar (kontrollpanel) > System. Om du tycker att teckenstorleken blir för liten är det bättre att justera skärmupplösningen till lägre upplösning.


Efter första uppstart
Efter uppstart kan det ta några sekunder innan programfönstret visas i Aktivitetsfältet.

 • Klicka på ikonen i Aktivitetsfältet och du får en fråga om inloggningsuppgifter till ditt Nordnetkonto. 
 • Eftersom högsta säkerhetsnivå är aktiverad från start behöver du klicka på ikonen ytterligare en gång och fylla i lokalt lösenord för att komma åt programmet. Detta är från börja samma som ditt Nordnet-lösenord. 
 • Du kan välja aktiva listor i Inställningar > Anpassa kursinsamling. Kryssa för Insamling aktiv
 • Du ska kunna se aktuella kontonr, innehav samt tillgängligt belopp att handla för. Om du inte ser alla dina innehav kan det bero på att de ligger på någon annan börslista än de som är aktiva från start. Du kan välja aktiva listor i Inställningar > Anpassa kursinsamling.
 • Vi rekommenderar också att du klickar på den orange RSS-knappen längst ner i statusfältet (maximera programfönstret för att se) och kryssa bort Obemannad högsta säkerhetsnivå (och bekräftar med lokalt lösen). Detta för att programmet då startar upp utan att fråga efter lokalt lösen varje gång.
 • Om du planerar att inte använda Autotrader under en tid kan det vara ide att stänga av Autotrader Realtime hos Nordnet för att undvika onödiga kostnader för realtidsdata som ändå inte används. Du hittar inställningen hos Nordnet via Mina sidor > Avtal och abonnemang.
  Observera att realtidskurser debiteras av Nordnet och tjänsten behöver stängas av manuellt om du inte planerar att använda Autotrader.


Uppdatering av programversion
När en uppdatering finns tillgänglig kan den installeras direkt genom att stänga Autotrader och köra länken under Del 2 ovan.


Att komma igång
För att snabbt komma igång rekommenderar vi en titt i användarmanualen som finns tillgänglig via länken nedan. Där hittar du också en del bra tips etc.

Introduktionskurs - tre delar i YouTube-format > 
Autotrader användarmanual
Autotrader Scriptreferens
Titta på videoklipp som beskriver vanliga moment i programmiljön >
Titta på videoklipp som visar generell installation av automatiska handelsstrategier >
Länk till inspelade NAS Access Live-webinar >
PDF-manual som beskriver hur man installerar NAS Access-handelsstrategier >

Vi erbjuder självklart support om du behöver hjälp! Du kan antingen ringa oss, skicka email, eller få hjälp via Fjärrsupporttjänsten.

Till supportsidan >